Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

CliffyB pedzegeti egy nyitott világú Unreal reboot lehetőségét

Határozottan nem bejelentés, de azért jó lenne, nem?

2012.09.18. 12:25 | szerző: rootshaper | kategória: Játék

Cliff Bleszinski összehozott egy tömeges interjút a Redditnek köszönhetően, ahol is bárki bármit kérdezhetett az Epic Games nagyágyújától. Többek között olyan kérdések is felmerültek, hogy mit változtatna meg a játékiparban a mai trendek közül, mit szólna egy Jazz Jackrabbit újraélesztéshez, milyen játékot fejlesztene, amit eddig még sohasem, és, hogy lát-e potenciált egy Unreal felújításban. Ezek közül szemezgettünk nektek össze pár igazán érdekes választ.
"Milyen stílusú játékot készítenél azok közül, amelyekben még sohasem alkottál?"
"Mindig is akartam készíteni egy játékot egy kutyáról, aki elveszett és meg kell találnia a hazafele vezető utat."
"Mi van a Jazz Jackrabbit sorozattal? Azon nőttem fel, a kedvencem volt! Van rá esély, hogy újjászülessen?
"Ha van is, az nem mostanában lesz. Az Epicnek remek címek vannak a birtokában, úgy mint a Gears of War, vagy az Infinity Blade, és ezek mellett egy elég rizikós húzás lenne újjáéleszteni. Vajon tényleg lenne értelme egy 2D platform játékot újjáéleszteni, vagy ebből mindössze egy kultjáték születne? Őszintén szeretetből készítjük a játékainkat, azonban kénytelenek vagyunk mérlegelni a lehetőségeket az által, hogy az üzleti részét is nézzük a dolgoknak. Hogyan virágozhatna Jazz a jelenlegi piacon? Őszintén szólva, fogalmam sincs. Egy ötletet kitárgyaltunk George Broussarddal, hogy mi lenne, ha Jazz-t egy FPS ugrálós akciójáték formájában hoznánk vissza?"
"Mit gondolsz, mi volt a legnagyobb hibád a játékiparban, és miért?"
"A Gears of War 2 online indítása, és az a tény, hogy egyáltalán nem működött az indulás napján. Ez összetörte a szívemet."
"Mikor tér vissza az FPS gyöngyszem, az Unreal?"
"Nemrég megkérdeztek egy Fortnite előadáson, hogy mi van az első Unreallel, és hogy nézne ki egy reboot belőle? Mivel hatalmas rajongója lettem a Bethesda munkásságának (a Skyrim állati), azon gondolkoztam, hogy az Unreal reboot amolyan "SciFi-Rim" kellene, hogy legyen. Persze, lövöldözés is lenne benne, de a felfedezés sokkal nagyobb hányadát tenné ki az egésznek. Visszatérhetnénk ezzel ahhoz a csoda-érzethez, ami az első részben megvolt. (Barlangok, kastélyok és lezuhant űrhajók lennének a dungeonök, amik mellett a felszín sokkal kevésbé lenne intenzív.) Mindezek alá tegyünk egy durva PC-t és képzeljünk hozzá olyan látványt amit még soha ez előtt."
"Ha lenne egy jelenlegi trend (DLC-k, előrendeléshez járó exkluzív tartalom, stb.) amit megváltoztathatnál a játékiparban, mi lenne az?"
"Mindent megtennék azért, hogy a túlélő horrorok jelenleg is virágozhassanak. Van most is pár (az Amnesia jut egyből eszembe), amely megérdemli a figyelmet, de a műfaj gyakorlatilag eltűnt. A Fatal Frame 2 és a Silent Hill 2 ott vannak a kedvenc játékaim között. (Mindenki tudja, hogy a Resident Evil 4-et is szeretem, de az inkább akció-horror.) Úgy gondolom, hogy a fő indok erre a blockbuster-vezérelt természete az üzletágnak, amely egy lemezalapú piacon keresztül jut el a felhasználókhoz. Ha eljutunk egy digitálisan terjesztett világig, fogadni merek, hogy egy 20 dolláros rövid, szórakoztató és félelmetes játéknak is lesz helye a piacon."
"Várod a Wii U megjelenését, mint játékos és mint játékfejlesztő?"
"Nagyon kíváncsi vagyok a Wii U-ra. Úgy gondolom, hogy a Nintendo kicsit veszített az értékéből a Wii-vel, azonban ezt felismerték. Az is látszik, hogy rájöttek, mi egy "többképernyős korban" élünk jelenleg, és ezért új kontrollert vezettek be. Játszottam a PAX-en a Zombi U-val és ígéretesnek tűnt, noha a kontroller még egy kis szeretetre vágyik. Várjuk ki a végét és meglátjuk."
Végül zárásképpen egy vicces tény Cliffről: "Régen rengeteget játszottam a Quake 3-al, "GAYPRIDE" néven, szivárványszínű betűkkel, amitől a többi játékos idegbajt kapott, mivel kimondottan jó voltam benne és keményen fenékbe billentettem őket." ■

hozzászólások (5)

en vagyok az
en vagyok az 2012.09.18. 13:57
Nekem mind a mai napig az Unreal Tournament a kedvenc fps-em.
rootshaper
rootshaper 2012.09.18. 15:31
nekem meg az Unreal :D egy évig csak a PC-ZED cikket lapozgattam oda-vissza, mert a gépemen nem akart elmenni... de aztán... :D
SwitcX88
SwitcX88 2012.09.18. 15:32
Hű, abból csinálnának egy új részt, akkor én is örülnék. Retkes katonai játékok mennek csak az utóbbi években.
en vagyok az
en vagyok az 2012.09.18. 15:52
A katonai jatekokbol is tobbnyire csak 2. vilaghaborus van. Szarnyal a kreativitas !
SwitcX88
SwitcX88 2012.09.18. 16:01
Dehogyis, az csak kezdetben volt.
ajánlott olvasnivaló