For Honor
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü

Már a LENSPEN lencsetisztító termékeit is hamisítják

A hamisított tisztítóeszköz akár össze is karcolhatja objektívünket.

2012.11.09. 09:59 | szerző: Dino | kategória: Kütyü

A 20 évvel ezelőtt alapított LENSPEN egyik legismertebb terméke a toll alakú, aktív szén technológián alapuló objektívtisztító eszköz, az LP-1 Original. Az egyik végén ecsetet, másikon pedig aktív szén alapú anyaggal borított szarvasbőrt tartalmazó toll praktikus és hatékony megoldás az objektívek domború lencséinek tisztítására. A kanadai gyártó termékeit hazánkban forgalmazó Pálvölgyi-Digital Kft. sajtótájékoztatóján a cég vezetője számolt be arról - részben kisebb örömöt is kifejezve -, hogy megjelentek a piacon a LENSPEN hamisítványok. Persze nem a "konkurens" termékeknek örült a céget alapító Pálvölgyi Zoltán, hanem hogy ezek megjelenése egyértelmű bizonyíték arra, hogy a LENSPEN egy jó termék, hiszen a hamisítók célkeresztjébe is bekerült. Mint elmondta, a hamisítványokat ők is kipróbálták, és azt tapasztalták, hogy bár külsőben szinte megszólalásig hasonlítanak a távol-keleti gyártók próbálkozásai az eredeti termékek (csak a márkanevet hagyják le róla, vagy gyenge másolatként, a védjegyjelzés elhagyásával írják rá), a lényeget, az aktív szén alapú technológiát hagyják ki, valami mással helyettesítve a tisztításért felelős anyagot. Ez viszont sok esetben inkább a zsírt leszedés helyett szétkenve csak még jobban összekoszolja a tisztítani szándékozott lencsénket, esetenként akár karc formájában maradandó károsodást is okozva drága felszerelésünknek. A hamisítványok ráadásul nem is olcsóbbak annyival, hogy megérje a kockázatot: az eredeti LENSPEN 3490 forintos áron kapható, a hamisítvány pedig 2000 forint körül kerül a boltokba. A kanadai gyártó a hamisítványok elleni lépésként megújította termékének designját, az új változaton ráadásul a hátsó kupak már csavarmenetes, így amellett, hogy jobban ragaszkodik a tollhoz, rácsavaráskor azonnal fel is viszi a szenet a tisztítófelületre. (A lenti fotó bal oldalán egy eredeti LENSPEN látható kb. 100 használat után, míg a jobb oldali termék egy hamisítvány, első használat után.)
És ha már összehívták az újságírókat a cég székhelyére, az őszi délelőtt során kaptunk egy kis bemutatót a többi LENSPEN termékről is. Az objektívtisztítók mellett található a választékban szűrőtisztításra alkalmas változat (homorú helyett sík felületű tisztítórésszel), kompakt gépekhez tervezett, kisebb tiszítófelületű verzió, valamint LCD kijelzők és akár monitorok, televíziók tisztítására alkalmas, nagyobb méretű termékek is. A gyakorlatban is megmutatták a digitális tükörreflexes gépek szenzorainak (pontosabban az azon lévő üveg szűrőréteg) tisztítására használható készletet, amely egy LED világítással felszerelt nagyítóból és egy kicsi, elhajtható fejű tisztítótollból áll. A közel húszezer forintos készlettel - persze megfelelő odafigyelés mellett - otthon is megtisztíthatjuk szenzorunkat, megspórolva a szerviz szolgáltatását. ■

hozzászólások (0)

további hírek

JátszóDome: részlet a Take On Mars emberes küldetéséből

Lackó bemutatja a marsi túlélőjátékot.

Már előtölthető a Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands nyílt bétája

A tesztre a hétvégén kerül sor, de már most előre letölthetjük vagy frissíthetjük a klienst. Egy új trailer is érkezett.

Hamarosan mozikba is eljut a Vakondok 4 - Végigjátszás

Dokumentumfilm készült a hazai játékfejlesztés hőskoráról.

JátszóDome: Sniper Elite 4 - 2. rész

Közel egy órán át folytatódnak kalandjaink San Celini szigetén.

Négy új videón a Horizon: Zero Dawn, amely pontokat is kapott már

Bemutató a világ felfedezéséről, annak lakóiról, a vadászatról és a főhősről, Aloyról.