Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Grand Theft Auto V Grand Theft Auto V

GTA V petíció

A rajongók nem bíznak semmit sem a véletlenre, online aláírásgyűjtést szerveztek, hogy a GTA V elkészülhessen asztali számítógépekre is.

2012.11.27. 16:26 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Végre bőséges információkkal vagyunk ellátva a Grand Theft Auto V-tel kapcsolatban, mivel néhány héttel ezelőtt megjelent az első nagy előzetes a játékról, melyet azóta egy IGN-interjú is követett. Ám, ahogy az előre várható volt, a Rockstar Games részéről egyelőre egy árva szót sem ejtenek a PC-s változatról, csak a PlayStation 3-ról és Xbox 360-ról hajlandóak beszélni. Ez azt is jelenti, hogy a játék első körben csak erre a két platformra fog megjelenni jövő tavasszal. Az összes korábbi epizód esetében is ez volt az eljárás, így most is számíthatunk rá, hogy a konzolos premiert követően megérkezik a PC-s változat bejelentése is. Ám a rajongók semmit sem bíznak a véletlenre és igyekeznek minden követ megmozgatni, hogy a játék elkészüljön asztali számítógépekre is. Így online aláírásgyűjtésbe fogtak, melyhez egy levelet is csatoltak a fejlesztőknek címezve:
"Kérjük, készítsétek el a GTA V-t PC-re. A GTA játékok sok ember életének szerves részét képezik, és nagyon elkeserítő, hogy a hírekben nem hallani a játék megjelenéséről a legerősebb platformon. A játékok moddolása mindig is jelentős részét képezte a PC-s játéknak, a GTA modok pedig a legőrültebb mókák közé tartoznak. Reméljük, a GTA V számítógépes változatának elkészítése mellett döntötök, ezzel rengeteg embert tennétek nagyon boldoggá!"
A petíció ebben a percben közel 60000 aláírót számlál. ■

Grand Theft Auto V
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Grand Theft Auto V

hozzászólások (6)

GeryG
GeryG 2012.11.27. 22:08
Ez egy jogos kérdés! :D
balays82
balays82 2012.11.27. 22:36
Ha a Rockstar nagyon pofátlan akarna lenni, akkor indíthatna egy kickstarter akciót, azzal, hogy amennyiben egy bizonyos összeget előre összeadnának a rajongók, akkor biztosan megcsinálják a PC-s verziót. Abból lenne csak a forradalom.:-)

Igazából nem nagyon tudom hová tenni ezt a petíciót, mivel már a GTA III óta késik a PC-s verzió a konzoloshoz képest, de minden alkalommal megjelent. Szerintem most sem lesz máshogy, ezért fölösleges petíciózni.
Playbahnosh
Playbahnosh 2012.11.28. 09:11
Mondjuk azt is hozzá kell tenni, hogy a PC-s verzió egy teljességgel játszhatatlan bugtenger volt mikor kiadták. Csak hosszú hónapok múlva sikerül emészthető szintre foltozni. A Ballad of Gay Tony-ra már egészen belejöttek a srácok (állítom jobb volt, mint az alapjáték). Szóval szerintem a petíció, bár totál értelmetlen, talán megmozgat pár követ, hogy ne hanyagolják már el ennyire a platformot, ahonnan indult az egész széria és ami nélkül nem lenne ma sehol.

Másrészt, szerintem nem is annyira hülye ötlet a crowd-funding. Egyrészt, aki tényleg pénzt adna a PC-s verzióért, az itt megteheti a warez verzió csábítása nélkül, mivel a pledge-ben biztos megkapod a gamát ha elkészül. Másrészt R* így látná, hogy mekkora is az igény a PC-s verzióra, kapnának egy jó kis kezdőrúgást pénzügyileg, és nem az lenne, hogy "ehh, úgyse veszi meg senki csak letöltik, csapjuk gyorsan össze aztán annyi", mert aki előre fizet, az bizony minőséget fog elvárni, és nem mondhatják azt, hogy nem fognak belőle pénzt látni, mert előre megkapják. Akkor bizony totál jogos lesz a hőbörgés ha mégis egy bugputtony lesz az egész, mert ha nem azt kapod amire befizettél, visszakérheted a pénzed a pledge-ből. Win-win.
Corvus5
Corvus5 2012.11.28. 11:22
Na ja, mert ugye ez úgy megy, h ha előre adnak pénzt egy még létre se jött teljesítményért, akkor az ösztönzőleg hat, nem pedig elkényelmesít.

Üdv a Földön idegen!
balays82
balays82 2012.11.28. 12:15
Jelenleg azért úgy néz ki, hogy működőképes lesz ez a rendszer. Igaz, elsősorban a kisebb fejlesztők, kisebb volumenű játékainál, akiknek tényleg nem lenne pénzük megcsinálni az adott játékot, ha nem gyűjtenék össze előre nekik. Ha azonban a végeredmény csalódást okoz, akkor vélhetően nem is lesz több dobásuk, mert elveszítik a bizalmat. A Rockstar és a GTA persze nem ez a kategória, ezért én is úgy gondolom, hogy az ő esetükben nem lenne életképes a dolog, mert nem lenne rajtuk különösebb nyomás így sem.
ajánlott olvasnivaló