Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Daylight

Daylight Unreal Engine 4-gyel hajtva

Az első UE4-es játékot maga az Epic fejleszti, ám ma bejelentették az első külsős játékot is, amely ezt a motort fogja használni.

2013.02.08. 22:19 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Tavaly nyáron leplezték le az utóbbi évtized legnépszerűbb grafikus motorjának utódját, az Unreal Engine 4-et. Bár az UE3 mind a mai napig az egyik legkeresettebb motor és az általa életre keltett látványvilágra sem lehet panasz, az Epicnél idénre elérkezettnek látták az időt a váltáshoz. Az új generáció első képviselője a saját fejlesztésű Fortnite lesz, amely a tervek szerint még idén elkészül.
Ma pedig bejelentették az első külsős alkotást is, amely ezt a motort használja majd, ez pedig a Blacklight: Retributiont jegyző Zombie Studios boszorkánykonyhájában készülő Daylight lesz. Stílusát tekintve egy túlélő horrorhoz lesz szerencsénk, amelynek főszereplője egy fiatal nő, aki egy kísérteties, elhagyatott szanatórium falai közt tér magához. A történetért az a Jessica Chobot felelős, aki korábban a Mass Effect 3-ban Diana Allersnek kölcsönözte hangját. A készítők elmondása szerint, bár a játék történetközpontú lesz, az események mégis nagyban függnek majd a játékostól is. Feladatunk mindössze abból áll majd, hogy kijussunk az épületből, ami nagyjából 25-30 percet vesz majd igénybe, ám ettől nem kell megijedni. Ugyanis a játék minden alkalommal véletlenszerűen új pályát és történetet generál, vagyis sosem találkozunk kétszer ugyanazzal a megoldással. Az Amnesia: The Dark Descenthez hasonlóan ezúttal sem rendelkezünk majd semmilyen fegyverrel, mindössze egy mobiltelefon lesz nálunk, de ezt sok célra felhasználhatjuk. Lesz rajta egy zseblámpa, valamint UV-lámpa is, amely megvilágítja a lábnyomainkat, így, ha elvesznénk, könnyebb lesz megtalálunk a helyes utat. A kamera segítségével nyomok után kutathatunk, a vészjelző pedig jelzi, ha valami csúfság a közelünkben ólálkodik. A telefonon keresztül néha ijesztő üzeneteket is fogunk kapni. Szintén a fent említett játékhoz hasonlóan jelentős szerepet játszik majd a fény, mivel ennek segítségével (zseblámpánk mellett találunk foszfor rudakat, és hasonlókat) tudjuk elűzni a ránk törő rémségeket.
"Nem adtunk nevet a játékosnak, ahogyan háttértörténete sem lesz. Egyszerűen csak felébred a szanatóriumban, ahonnan már nekünk kell megtalálnunk a kivezető utat, de azért lesznek meghatározó sztori elemek. Minden egyes játék más és más lesz. Tulajdonképpen csapdába esett patkányok leszünk, de ez esetben a csapda egy hátborzongató elmegyógyintézet lesz. Meg kell találnunk a kivezető utat, ám ez minden alkalommal más lesz. A jelzőfények elijesztik a szellemeket, ugyanakkor a teljesen dinamikus fény-árnyék hatásnak köszönhetően már a használata is rémisztő lesz." - magyarázta Jared Gerritzen, kreatív vezető.
Gerritzen azt is elárulta, hogy a későbbiekben epizodikus formában kívánnak újabb és újabb fejezeteket kiadni, ám minden esetben újabb elemekkel bővítik a kínálatot, nem kell ismétlődésektől tartanunk. A Daylight egyelőre csak Steamre lett bejelentve, és még idén megjelenik. ■

Daylight
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Daylight

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló