Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Techdemók a GDC-ről

Az idei rendezvényen prezentálták az Unreal Engine 4, a CryEngine 3 és a FOX Engine képességeit is.

2013.03.31. 14:37 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Az idei Game Developer Conference-en a grafikus motorok fejlesztői is jelen voltak, akik a rendezvényre új techdemókkal készültek. Napjaink egyik legkedveltebb, leggyakrabban használt grafikus motorja az Epic által fejlesztett Unreal Engine, amely idén már a negyedik generációjánál jár. A készítők által bemutatott demó egyik érdekessége, hogy egy PlayStation 4 konfigurációján futtatták élőben.

Emellett külön videón demonstrálták a PC-s változat képességeit is.

Ha a CryEngine elterjedtségében nem is veheti fel a versenyt az UE sorozattal, látványban annál is inkább. A Crytek saját fejlesztésű motorja jelenleg a harmadik generációnál jár, amelyre eddig két játék jelent meg. A Crysis 3 nagyon magasra emelte a mércét, ám cserében nagyon magas gépigénnyel is rendelkezett. A City Interactive által készített Sniper: Ghost Warrior 2 már korántsem ért fel az előző játék szintjére, csúnyának azért nem nevezhető. Íme, a CryEngine 3 techdemója:

A GDC egyik legnagyobb durranása Hideo Kojima új játéka, a Metal Gear Solid V: The Phantom Pain volt. Snake új kalandja alatt a Kojima Productions saját fejlesztésű Fox Engine-je dolgozik, amelyet egyébként a Pro Evolution Soccer következő epizódja is használ majd.

A látottak alapján a grafikus motorok versenyének mi, játékosok csakis nyertesei lehetünk. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló