Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Az Electronic Artsnak adta a Star Wars játékok licencjogait a Disney

Több évig az EA fejlesztőcsapatai dolgozhatnak az új Csillagok háborúja játékokon.

2013.05.07. 08:27 | szerző: Dino | kategória: Játék

Egy hónappal ezelőtt zárta be a Disney a LucasArts fejlesztőcéget, és már akkor felreppent lehetséges opcióként, hogy egy-egy külső cég kap majd licencet Star Wars játékok gyártására. Mostanra megszületett a döntés, a szerencsés kiadó pedig az Electronic Arts lett. A Disney-vel és Lucasfilmmel kötött, többéves, több játékra szóló licencszerződés értelmében az EA adhatja ki PC-re, konzolokra, mobiltelefonokra és tabletekre a Csillagok háborúja szériához kapcsolódó, a leginkább a hardcore gamerközösséget célzó programokat. A megállapodás szerint három fejlesztőcsapat dolgozhat majd Star Wars játékokon: a Battlefield szériáról ismert DICE, a Dead Space játékokat szállító Visceral Games és a témában a Star Wars: The Old Republickal már korábban is megmutatkozó (emellett pedig ugye például a Mass Effecteket is elkészítő) BioWare. A Disney azért magának is megtart fejlesztéseket, náluk fognak készülni a casual közönség számára a mobilos, tabletes, közösségi és online platformok játékai. Arról egyelőre nem érkezett információ, hogy a Star Wars: 1313 és Star Wars: First Assault vajon átkerül-e valamelyik új csapathoz, vagy ezeket végleg törölték. ■

hozzászólások (22)

Drukala
Drukala 2013.05.07. 20:15
1) Az ígérték, hogy az első két játékban hozott döntéseink számítani fognak a végkifejletben. Erre mi lett? Ződ, kék vagy piros kattintás, attól függően hogy hogyan vitted végig a harmadik részt.
2) A történet, és főleg a vége tele van logikai buktatókkal és harmatgyenge írással amit egy középiskolás fogalmazástól várna az ember. Messze alulmúlja azt a minőséget amit a BioWare névtől elvárna az ember.
3) Amikor a játékosok túlnyomó többsége szóvá tette a bűnrossz befejezést, vonták a vállukat, hogy ez volt a művészi elképzelésük (értsd: ezt tudták összetákolni a megjelenésig). Igen, kiadtak egy DLC-t de adtak a szarnak egy pofont vele.

Ha egy kicsit is érdekelte volna őket a közösség, akkor máshogy állnak ehhez a kérdéshez. És ezek miatt vesztettem el bennük mindenféle hitemet.

/Off
Balanses
Balanses 2013.05.08. 20:22
Gondoltam már rá amúgy, hogy kipróbálom, de eddig mindig azért nem tettem, mert Star Wars! :D nem vagyok nagy scifi rajongó, az egyetlen scifi univerzum ami megtudott fogni az a Mass Effect világa! :)
davkar9
davkar9 2013.05.08. 21:45
Hmm. Érdekes. Korai lenne utálkozni vagy örömködni. EA ugye csak kiadó (ugyan amerika legrosszabbja illetve 10 emberből 9 és fél nem szereti őket) a pénzmozgató, a felsorolt fejlesztők viszont már bizonyítottak. Azt se felejtsük el, hogy az EA új fejest is kap hamarosan, aki (nyilván nem) hátha új, pozitívabb irányba viszi a céget.

DICE logikus választás lenne a Battlefront III elkészítésére/befejezésére/átalakítására, de nem tudom mennyire lenne benne szívüklelkük. Valószínűleg nem akarnának egy nagy riválist a házon belül a BF3-nak, izé most már lassan a 4-nek (illetve ha 2-3 éven belül jönne a BFIII addigra BF5-nek:-P)
Biowaretől a kotor 3-at várok. Erőltetett buzi fő/mellék karakter nélküli játék kell, rendes befejezéssel. Kotor 3 esetében remélhetőleg nem lenne újabb balhé ezügyben, az ME mégis csak a sajátjuk volt, szerencsére az SW univerzum sokkal "zártabb" (koroknál többnyire megvan, hogy mi a canon). Igaz a ToR miatt nem sok esélyt látok, hogy valaha is megkapjuk a 3. részt (zárójel, tökéletes világ: CD Project készít egy SW RPGt...:love: )
Érdekes módon a Visceral mozgatta meg legjobban a fantáziámat. A Dead Spaceben olyan jól működött az a csonkolás.;-) Ha sikerülne azt fénykard sebzésére is átültetni...;-)

Nagyonnagyonnagyon kellene: Jedi Knight 4 (*köhm*, 2015-ben jön a film, akár valamelyest kapcsolódhatna is hozzá *köhm*) és a Republic Commando 2. Ezt persze csakis akkor ha olyan lenne mint az első rész!
Creativ3Form
Creativ3Form 2013.05.09. 00:59
Egy Kotor 3-al még rohadtul tartozik a BioWare a játékostársadalomnak. Magasból leszarom, hogy az Old Republicot kiáltották ki annak! És egy Jedi Knight 4-nek is nagyon ideje lenne már!
Aribeth
Aribeth 2013.05.09. 07:16
+1
ajánlott olvasnivaló