Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Quantum Break kizárólag Xbox One-ra

A Remedy új játéka ezúttal is kizárólag a Microsoft konzoljára készül, a Defiance-hoz hasonlóan egy televíziós sorozathoz fog kapcsolódni. Ám ezúttal sokkal szorosabb lesz az összefüggés a kettő között.

2013.06.24. 12:03 | GeryG | kategória: Játék

Valószínűleg a Remedy neve sok játékosban egyet jelent a minőségi játékok fogalmával. Mind a Max Payne 1-2, mind az Alan Wake egyedülálló élményt nyújtott a maga műfajában. A csapat az E3 alkalmával mutatta be legújabb játékát, amely a Quantum Break címet viseli és egy televíziós sorozathoz kötődő sci-fi alkotás lesz. Kizárólag Xbox One-ra fog megjelenni 2014-ben és a fejlesztők ígérete szerint elmossa a határt a televíziózás és a játék között. Ez alatt azt értik, hogy a két mű nem csupán témájában és címében fog kapcsolódni egymáshoz, hanem ténylegesen kiegészítik egymást. A játékban történő események befolyásolják a sorozat menetét, ahogyan a sorozat eseményeiből kapunk majd információkat a játék folytatásával kapcsolatban. Erről Sam Lake író és rendező mesélt egy interjúban.
"Megpróbálunk egy magával ragadó kitalált világot megalkotni, az élő akció már egy ideje az élmény része. Ezt szeretnénk most tovább fokozni. Olyan természetesnek tűnik, amikor történetekről mesélünk. A korábbi lépések csak az elsők voltak ebbe az irányba, de ez most sokkal nagyobb. Szeretnénk felfedezni a benne rejlő lehetőségeket. Amikor megveszed a Quantum Break játékot, tulajdonképpen a sorozat első évadát veszed meg. Tartalmazni fogja a teljes játékot és a teljes sorozatot. Számtalan eltérő módon kapcsolódnak egymáshoz. A lényeg, hogy sokkal mélyebb élményben lehet részed, így sokkal tökéletesebb TV-show modellt alkothatunk. Szóval miután végigjátszottál egy fejezetet a játékban, meghoztál bizonyos döntéseket, elhaladtál bizonyos dolgok mellett, feloldunk neked egy epizódot. Ezt megnézve láthatod, miképp befolyásolták tetteid a történet alakulását. Láthatsz olyan dolgokat is, amelyek segítenek a játékban, további információkkal szolgálnak azzal kapcsolatban is, hogyan oldj fel új tartalmakat. Ezután játszhatsz egy újabb fejezetet, és így tovább."
Kétségkívül érdekes koncepciónak tűnik a Quantum Break, a kérdés inkább az, hogy ez mennyire nyeri el a játékosok tetszését, valamint hosszú távon milyen támogatásra számíthatunk (illetve, hogy ez mennyire használja ki az új konzol nagyon reklámozott televíziós funkcióit, amelyek valószínűleg nálunk nem lesznek használhatóak). A látványvilággal nem lesz baj, az alábbi videó tanúsága szerint egészen pazar grafikára számíthatunk. ■

előző
következő
Quantum Break kizárólag Xbox One-ra
Quantum Break kizárólag Xbox One-raQuantum Break kizárólag Xbox One-raQuantum Break kizárólag Xbox One-ra
Quantum Break
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Quantum Break

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló