Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

gamescom 2013

gamescom 2013

gamescom 2013: Sony sajtótájékoztató

16 új játékot jelentettek be, valamint végre bejelentették a PlayStation 4 pontos premierdátumát.

2013.08.20. 23:39 | szerző: GeryG | kategória: gamescom 2013

Az idei gamescom nulladik napján az Electronic Arts mellett a Sony is megtartotta a maga sajtókonferenciáját. Sorra vették a két jelenlegi konzoljukat és természetesen a PlayStation 4-et is, és külön szó esett a független fejlesztők játékairól, valamint a nagyobb sorozatok aktuális részeiről is. Az este fénypontja mégis a PlayStation 4 pontos megjelenési dátuma volt. De kezdjük az elején!

gamescom 2013: Sony sajtótájékoztató

A konferencia kezdetekor mindjárt bele is ugrottunk a dolgok közepébe, ötletesen mutatták be a PlayStation 4 kezelőfelületét, valamint egyik ígéretes új szolgáltatását. A színpadon mindössze egy fotelt láthattunk, amelyből egy alak vezérelte a PS4-et, mi pedig a kivetítőn követhettük figyelemmel az eseményeket. Alapjában véve a felhasználói felület a jól ismert alapokon nyugszik, ám sokkal több információval lát majd el minket az egyes funkciókról. Ám nagyon meggyőző volt, mikor emberünk a menüben belekukkantott a Killzone: Shadow Fall egyik éppen zajló multis ütközetébe, majd egyetlen gombnyomással már csatlakozott is ahhoz. Ha ez a hétköznapokban is ennyire egyszerűen (és gyorsan) fog zajlani, az nagy fegyvertény lehet. Sőt, ezt követően saját rögzített játékát is megosztotta még a nagyvilággal.

gamescom 2013: Sony sajtótájékoztató

Ezt követően a műsorvezetők visszatértek a PlayStation 3-hoz, hiszen még korántsem szabad leírni az aktuális konzolt, arra remek játékok fognak még megjelenni. Ilyen lesz a december 6-án debütáló Gran Turismo 6 is, amely új trailerrel jelentkezett. Az is kiderült, hogy mozifilmet is terveznek a játékhoz kapcsolódóan.
Szóba került a LittleBig Planet franchise is, amelyből még idén kapunk egy ingyenes verziót, amely a LittleBig Planet Hub névre hallgat. Ebben találunk pályaszerkesztőt, és Sackboy figuránkat is tetszés szerint öltöztethetjük, aztán meg persze mindent meg is oszthatunk.

A Sony számára továbbra is kiemelten fontos a PlayStation Vita is. Örömmel jelentették be, hogy a hordozható konzol ára 199 euróra csökken, valamint számos új játék fog rá megjelenni a közeljövőben. A Killzone: Mercenaryról és a Batman: Arkham Origins Blackgate-ről már tudunk egy ideje, de készül a meglehetősen furcsa Murasaky Baby, a Tearaway, valamint több sikerjáték portja is: számíthatunk a Borderlands 2, a Football Manager 2014 és a LEGO Marvel Heroes megjelenésére is. Érdekes játéknak tűnik a BigFest, amely voltaképpen egy fesztiválmenedzser, feladatunk pedig minden idők legnagyobb bulijának a megszervezése. Ehhez valódi zenéket tölthetünk le (kiadóhoz még nem szerződött együtteseket népszerűsíthetünk gyakorlatilag), és ellátogathatunk barátaink fesztiváljaira is.

gamescom 2013: Sony sajtótájékoztató

Az elmúlt napokban már terjengtek róla pletykák, de ma este hivatalosan is bejelentették a PlayStation 3 12 GB-os változatát, amely a PS Vitához hasonlóan 199 eurós áron kerül majd forgalomba. Emellett szeptember 17-től a boltok polcaira kerül a PlayStation 3 GTA V Bundle is, amelyben egy exkluzív headset is helyet kap.

A PS3 és a Vita után visszatértünk a fő attrakcióhoz, a PlayStation 4-hez, valamint az arra készülő új játékokhoz. Először Mark Cerny, a konzol vezető tervezője lépett a színpadra, aki a független fejlesztők támogatását emelte ki, hiszen a videojáték-ipar jövőjének egyik alappillérei lehetnek. És akkor jöjjenek a játékok!
A sort a Dead Esther fejlesztőinek (az Amnesia: A Machine for Pigs fejlesztésében is közreműködő the chinese roomnak) új alkotása, a CryEngine 3 által meghajtott Everybody's Gone to the Rapture nyitotta egy hangulatos trailerrel, majd ezt követte a Tequila Works rajzfilmszerű alkotása, a Rime, valamint a Helldivers és a Resogun bemutatói. Remake-et kap a Shadow of the Beast, amely egyelőre kizárólag PS4-re lett bejelentve és egy igazán véres játék kerekedhet belőle.

gamescom 2013: Sony sajtótájékoztató

Ezután jöttek a már korábban bejelentett és nagyon várt játékok bemutatói: inFamous: Second Son, Killzone: Shadow Fall, The Order 1886, Knack, DriveClub és Watch_Dogs kerültek szóba. Láthattuk mozgás közben a PS4-re csak nemrég bejelentett War Thundert is, míg a sort az Assassin's Creed IV: Black Flag zárta, amellyel részletesebben is foglalkoztak. Edward Kenway kalandját ugyanis akár PlayStation Vitánk segítségével is irányíthatjuk majd, ezt élőben prezentálták is a színpadon: egy tengeri ütközetet az egyik játékos vezényelt le kontrollerrel, majd az ő helyét vette át egy másik játékos Vitával, amelyre a PS4 streamelte a játékot.

A Sony konferenciájára természetesen mindenki ugyanazzal a kérdéssel ült be: mikor fog megjelenni a PlayStation 4? Erre a legvégén kaptuk meg a választ, amely szerint az Egyesült Államokban november 15-én, míg Európában november 29-én lesz a premier (első körben 32 országban). Az már nem okozott nagy meglepetést, hogy a nagy előzetes várakozásnak köszönhetően eddig 1 millióan rendelték elő az új konzolt.
A Sony sajtókonferenciája bő másfél órásra nyúlt, sok ígéretes játékot láthattunk mozgás közben és megerősítették, hogy sem a PS3-ról, sem a Vitáról nem mondanak le a fejlesztők. Ezzel együtt is a PS4 volt az igazi főszereplő, ami igaz lehet az egész idei gamescomra is általában.

gamescom 2013: Sony sajtótájékoztató

hozzászólások (1)

Madrac
Madrac 2013.08.21. 00:29
Mikor megjelent a a Shadow of the Beast a kivetiton nagyon megorultem. De a trailer utan csak azt tudtam kerdezni, ez mi? Mert nem SotB. :(
ajánlott olvasnivaló