Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mobil

Hazánkban is bemutatkozott az LG G2 és G Pad 8.3

Érdekes újítással a G2 hátára kerültek a kezelőgombok.

2013.10.18. 09:33 | szerző: Dino | kategória: Mobil

Két új terméket mutatott be tegnapi sajtótájékoztatóján az LG magyarországi képviselete. Mint a bevezetőből megtudtuk, a mobil részleg jelentős forgalomnövekedést könyvelt el az elmúlt évben, három kategóriában összesen mintegy 15 készülékkel képviselve magát a piacon. Az F jelű készülékek a belépő szintet jelentik, de itt is 4G-s (LTE-s) telefonokat kínálnak, a középkategóriába az L3/L5/L7/L9 telefonok tartoznak, míg a csúcsmodelleket G betűjellel látják el. Ez utóbbiba érkezett nemrég két újdonság, a G2 okostelefon és a G Pad 8.3 tablet.

Hazánkban is bemutatkozott az LG G2 és G Pad 8.3
LG G2

A nagyobb újításokat a G2-es telefonon találjuk, kezdjük is a legérdekesebb változással: a tervezők ugyanis úgy döntöttek, hogy a felhasználókat inkább zavarja, hogy a telefonok oldalán vannak a gombok, és ha már használat közben amúgy is a hátlapon tartjuk mutatóujjunkat, kerüljenek oda a bekapcsoló és hangerőszabályzó gombok. Egyben ez megoldás arra is, hogy a jobb- és balkezesek ugyanolyan kényelmesen férnek hozzá ezekhez. A könnyebb megkülönböztetést az anyaghasználattal is próbálják segíteni: a fel-le gombok alumíniumból vannak, míg a bekapcsoló krómozott (igaz, utána kézbe véve a készüléket ez annyira nem volt szembetűnő – pontosabban ujjal érezhető). A hangerőszabályzó két irányát hosszabb ideig nyomva tartása gyorsindításként funkcionál: a fényképezőgép és a QuickMemo alkalmazás futtatható így. Hogy az asztalra fektetett – vagy autós tartóba helyezett – telefon kezdőképernyőjéhez hozzáférjünk, új megoldást találtak ki az LG-nél: a képernyőre kétszer rábökve aktiválhatjuk a kijelzőt.

Hazánkban is bemutatkozott az LG G2 és G Pad 8.3
LG G2

Hardveres feature még, hogy a 13 megapixeles kamera optikai képstabilizátort kapott, ezzel segítve a minél jobb képek készítését. Érdekesség, hogy a Full HD felbontású filmfelvétel akár 60 fps-sel is történhet. Az optikát kezelő szoftverek megkapták a manapság divatos funkciókat is, mint például a panorámakép-készítés, nem kívánatos tárgyak eltüntetése vagy a hátsó és frontkamera képének egyszerre történő használata. Szintén érdekes újítás az audio zoom megjelenése. A készülékbe több, különböző irányba álló mikrofont építettek, és ezek alkalmasak arra, hogy egy adott hangforrásra – például egy kiválasztott személyre – fókuszáljuk a hangrögzítést. Infra adó és vevő is került a telefonba, így a mellé kapott QuickRemote szoftverrel univerzális, tanítható távirányítóként is használhatjuk (természetesen az LG adatbázisában számos készülék távirányítójának paraméterét alapból is megtaláljuk, és ez nem csak az általuk gyártott eszközöket jelenti). Jó ötlet, hogy az érintőképernyő alján lévő ikonok (home, vissza, menü) sorrendjét megváltoztathatjuk, meg egy-két extra funkciót is megjeleníthetünk.
A G2-ben egy 2,26 GHz-es, négymagos Qualcomm Snapdragon 800-as processzor található, 2 GB RAM-mal, valamint 16 vagy 32 GB háttértárral. Egy 5,2 hüvelykes Full HD IPS kijelzőt szereltek rá, igen keskeny, mindössze 2,65 mm-es kávával. Mivel az előlapon sincsenek fizikai gombok, gyakorlatilag a front részt szinte teljes egészében kitölti az érintőképernyő. Akkumulátorból is igen tekintélyes került a készülékbe: a 3000 mAh-s akku akár kétnapos üzemidőt is lehetővé tesz. Androidból a 4.2.2-es verziószámú került a telefonra.

Hazánkban is bemutatkozott az LG G2 és G Pad 8.3
LG G Pad 8.3

A másik új kütyü a G Pad 8.3 tablet volt, szintén Full HD kijelzővel. A 338 gramm tömegű készüléket egy négymagos, 1,7 GHz-es processzor hajtja (a kipróbálásakor érződött kicsit a sebességkülönbség), 16 GB háttértár és 2 GB RAM mellett, szintén 4.2.2-es Android rendszerrel, 4600 mAh-s akkuval. Hátoldali kamerájával 5 megapixeles, előlapi érzékelőjével 1,3 megapixeles felvételek készíthetők. Szoftveres funkcióit tekintve gyakorlatilag ugyanazokat kapjuk, mint a G2-ben, a sajtótájékoztatón is inkább csak azokat emelték ki, amelyek a nagyobb kijelzőn jobban érvényesülnek. Ilyen például a több alkalmazás futtatása: akár egymás mellé, akár popup ablakban, tetszőleges helyre mozgatva használhatunk más programokat, és könnyedén válthatunk is közöttük. ■

Hazánkban is bemutatkozott az LG G2 és G Pad 8.3
LG G2 és G Pad 8.3

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló