Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Pro-Gaming Liga

2003.01.07. 11:41 | Madrac | kategória: Játék

Most, hogy lecsengtek kissé az ünnepek, mindenki megpróbál a beiglik, halászlevek és virslik okozta kilókon töprengeni (és már készülni lélekben a húsvéti sonkára), valami készül a magyar kibersport szcénában. Suttogva jár szájról-szájra, jár a titokzatos varázsige: Pro-Gaming Liga...
Akinek az elnevezés ismerős, az nem déja vu-tól szenved, hanem hallott a 2002 nyarán, Zalaegerszegen megrendezésre került LAN-partyról, esetleg részt is vett rajta.
Mi is ez itt most kérem szépen? Nos, hát arról lenne szó, hogy ugyanaz a pár elvetemült alak vérszemet kapott, és most arra adta a fejét, hogy összehoz Nektek egy komoly, tárgy- és pénzdíjazással is kecsegtető versenysorozatot a legnépszerűbb on-line játékok körül - ezúttal egy internetes liga formájában.
Hónapok óta folyik a szervezkedés a földalatti mozgalom sejtjeiben, nyolc fanatikus dolgozik azon, hogy 2003. január 5-én megnyithassa kapuit a liga weboldala, fórummal, szabályzatokkal, díjkiírásokkal és minden egyéb fontos információval. A gárdába tartozik természetesen az oldalt felvigyázó 30 bot is (a névszerinti felsorolástól helyszűke okán eltekintünk). Az adatbázis 1 millió felhasználót bír el (de ez igény szerint bővíthető még 8). Az oldalon minden információ elérhető lesz játékosokról, klánokról, csoportokról, eredményekről a brutális adatbázisnak köszönhetően. Megemlítendő még, hogy a liga saját játékszerverekkel is fog rendelkezni a könnyebb lebonyolíthatóság érdekében, valamint a díjak összértékét képviselő kb. 800.000 Ft.
A Pro-Gaming-nek, mint csoportosulásnak nem titkolt célja a magyar kiberscene felvirágoztatása, a színvonal emelése, lehetőségnyújtás új tehetségeknek a bemutatkozásra és tapasztalatszerzésre, a régi motorosoknak rutinjuk elmélyítésére, a jövőben a legjobbaknak külhoni versenyekre való eljuttatása. Hogy kik érdemesek rá? Majd meglátjuk...
Úgyhogy most, pár nappal Szilveszter után (amikor még a pezsgőt sem sikerült kiheverni és az ember józan gondolkodása a fortyogó magma mélységében leledzik,) olyan ajánlatot kaptok, amit nem tudtok visszautasítani.
Versenykategóriák:

  • Counter-Strike
  • WarCraft III
  • Unreal Tournament
  • Unreal Tournament 2003
  • StarCraft - Brood War
  • Quake III Arena
  • Return to Castle Wolfenstein ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló