Assassin's Creed Origins
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kultúra

Hamarosan nálunk is megjelenik John Scalzi A lázadás hangjai című könyve

Májustól itthon is megvásárolható lesz a népszerű sci-fi író tavalyi regénye, amely egy különös kísérlet keretében született meg.

2014.04.17. 11:40 | szerző: GeryG | kategória: Kultúra

A Tor Books tavaly egy érdekes kísérletbe fogott. Arra voltak kíváncsiak, hogy mekkora vevőköre lehet egy olyan sorozatnak, melynek az epizódjait hétről hétre jelentetik meg. John Scalzinál jobb kísérleti alanyt keresve sem találhattak volna erre: boldogan elvállalta, és írt tizenhárom részt. A tavaly január és április közt kizárólag digitálisan terjesztett történeteknek olyan kirobbanó sikere lett, hogy a kiadó azonnal berendelte a második évadot és még májusban kiadta keménytáblásan a kötetet, amely az A lázadás hangjai címet viselte és szintén rögtön elfogyott.
A Föld lakói már tudják, hogy a Gyarmati Szövetség szándékosan eltitkolta előlük az univerzum veszélyeit. Generációk óta védelmezik az anyabolygót különféle idegen fajokkal szemben, ám nem puszta hazafiasságból: mindennél jobban szükségük van a katonai utánpótlásra, amivel egyedül a Föld láthatja el őket. A "Perry-incidens" után azonban nincsenek többé titkok, ráadásul új fajok jelentek meg és alkottak egységet - kifejezetten a Gyarmati Szövetség ellen. Tagjaik közt szeretnék látni a Földet is, amelynek vezetői elárulva érzik magukat, és már nem tudják, hogy kiben bízhatnak. De választaniuk kell. Eközben a Gyarmati Szövetség működése is veszélybe kerül. Haderejük bevetése helyett ezúttal diplomáciai cselekkel és politikai fondorlatokkal akarják a javukra fordítani ezt az ördögi játszmát, amelynek a tétje most már az egész emberiség jövője. Bevetik tehát a B csapatot Harry Wilson hadnaggyal az élen. Azt a csapatot, amelyik talán a harctéren nem a legjobb választás, de a váratlan és kiszámíthatatlan helyzetekre mindig váratlan és kiszámíthatatlan megoldásokat találnak. Az ő küldetéseikről szól az A lázadás hangjai.
A regény - vagyis inkább a gyűjtemény - hamarosan hozzánk is megérkezik, egészen pontosan május 13-án landol a könyvesboltok polcain az Agave kiadó jóvoltából. Mivel a történetek a Vének háborúja univerzumban játszódnak (de semmi közük a Sagan-Perry sztorihoz), így egyaránt remek olvasmány lehet a világot már jól ismerő olvasóknak, valamint az újoncoknak is.
Mivel Scalzi itthon az egyik legkedveltebb író lett az utóbbi években, az Agave kiadó örömmel jelentette be, hogy augusztus 26-án a világpremierrel egyszerre jelenik meg itthon is a legújabb Sclazi-mű, amely a Lock In címet viseli. Várjuk! ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló