Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

A The Last of Us: Remastered alig fér el egy Blu-ray lemezen

Ezt is megéltük: egy játék, aminek a Blu-ray lemez kapacitása szab határt.

2014.05.09. 17:31 | GeryG | kategória: Játék

Néhány évvel ezelőtt még DVD-kkel dobálóztunk, egy-egy nagyobb méretű játék akár 2-3 ilyen lemezt is megtöltött. Aztán megérkeztek a Blu-ray lemezek, ám videojátékok terén ez egyedül a PlayStation 3-nál tudott előretörni. Mind a PC-kben, mind az Xbox 360-ban csak egyszerű DVD meghajtók találhatóak a mai napig. Persze az új konzoloknál már mindkét gyártó ezt a technológiát választotta.
A Naughty Dog tavalyi sikerjátéka, a The Last of Us még kényelmesen elfért egy ilyen lemezen, ám az áprilisban bejelentett PlayStation 4-es kiadás, a The Last of Us: Remastered már gondban lehet. Erről Neil Druckmann beszélt az Edge magazinnak.
"Az átvezetők 1080p-ben, 60 fps-sel futnak, így mindet teljesen az alapoktól újra el kellett készítenünk. Ez azért érdekes, mert az eddigi technológiai határok helyett most azon aggódhatunk, el fogunk-e férni a lemezen."
Természetesen nem csupán az átvezető videók minőségét javítják fel, hanem a játék többi részét is. Szebb fény-árnyék effektek, részletgazdagabb modellek, élesebb textúrák várhatók. És bár a nyilatkozat alapján akár aggódhatnánk is, hogy a fejlesztőket kompromisszumokra kényszeríti a lemez kapacitása, valami megoldást biztosan találni fognak.
A The Last of Us: Remastered a tervek szerin valamikor az év vége felé jelenhet meg kizárólag PlayStation 4-re. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

The Last of Us: Remastered
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
The Last of Us: Remastered

hozzászólások (1)

Dilikutya
Dilikutya 2014.05.09. 23:22
Két lemezre teszik...
ajánlott olvasnivaló