Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Érdekes egyveleg lesz a Northern Shadow

Egy marék Skyrim megbolondítva egy csipetnyi Banisheddel.

2014.06.02. 11:14 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Nagyon érdekes projekten dolgozik egy független török stúdió. A Northern Shadow ugyanis két egymástól alapvetően idegen műfajt szeretne egybegyúrni, történetesen a középkori városépítő stratégiákat és a belső nézetű fantasy szerepjátékokat. Röviden úgy lehetne jellemezni a játékot, mint a The Elder Scrolls V: Skyrim és a Banished szerelemgyerekét. Ez jól látszik a napokban megjelent traileren is, amely még egy nagyon kezdeti stádiumban lévő, ám annál ambiciózusabb alkotást mutat. A fejlesztők most a Steamen várják, hogy a felhasználók zöld utat adjanak a játéknak, ebben ti is segíthettek nekik.
A játékmenet tehát alapvetően két pillérre épül: fel kell építenünk városunkat és folyamatosan menedzselnünk kell azt; valamint belső nézetben bebarangolhatjuk az egész világot, fejleszthetjük karakterünket és magunknak kell helyt állnunk a birodalmunkat ért támadások során. A stratégiai oldalon nem elég épületeket felhúznunk, meg kell szerveznünk a gazdaságot is, kereskedelmi egyezményeket kell kötnünk más népekkel, diplomáciai kapcsolatokat kell kiépítenünk, szövetségeket kötnünk. Őriznünk kell a kereskedelmi útvonalakat, hiszen városunk termékeit csak így juttathatjuk el más városokba.
A szerepjátékos rész is nagyon összetettnek ígérkezik, hiszen az elengedhetetlen karakterfejlődés mellett a harcrendszerre is odafigyelnek, valamint kapunk craftolási lehetőséget is. A világ felfedezése is csak ránk vár, legyen szó a környező tájról vagy a földalatti sötét zugokról. Nem csupán más népeket ismerhetünk ezáltal, de így bukkanhatunk értékes nyersanyagokra és még értékesebb kincsekre is. Amíg mi kalandozunk, városunkat a kinevezett helytartónk irányítja, akinek megszabhatjuk, hogy milyen feladatokat végezzen el távollétünkben. A fejlesztők ígérete szerint a világ tele lesz élettel, cselekedeteink pedig hatással lesznek a környezetünkre, a saját megítélésünkre is.
A Northern Shadow tehát egy nagyon összetett projektnek tűnik, amely könnyen nagy sikert érhet el a téma iránt érdeklődők körében, ugyanakkor az sem kizárt, hogy a független csapat túl nagy fába vágja a fejszéjét. Most mindenesetre a játékosokon a sor, hogy eldöntsék, érdemesnek tartják-e a játékot a Steamen való szereplésre. Ha igen, akkor az első korai változat már a nyár folyamán elérhetővé válhat. ■

hozzászólások (1)

Yaho0
Yaho0 2014.06.02. 11:23
Nagyon ígéretesnek tűnik így első ránézésre, de sajnos rengeteg a negatív tapasztalat az ilyen horribilis nagyságú projektekkel kapcsolatban. Azonban lehet, hogy független játékfejlesztők révén pont nekik sikerül ezt véghezvinniük. Mindenesetre figyelemmel fogom követni, csak nehogy túl nagy falat legyen nekik.
ajánlott olvasnivaló