Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Assassin's Creed Unity infók

Az új rész a kooperatív módra helyezi a hangsúlyt. A fejlesztők beszéltek a PC-s változat megjelenéséről is.

2014.06.24. 10:27 | GeryG | kategória: Játék

Több érdekes részlet is napvilágot látott a Ubisoft őszre várt játékával, az Assassin's Creed Unityval kapcsolatban. Az egyik legfontosabb a PC-s változatot érinti. A szériánál már megszokhattuk, hogy a konzolos változat mindig néhány héttel korábban jelenik meg, ám ezúttal a fejlesztők ígérik, a PC-s és konzolos kiadás is ugyanazon a napon válik majd elérhetővé.
"Mindig az a célunk, hogy a játékaink minden platformon egyszerre jelenjenek meg. Nincsenek külön híreim a PC-s Assassin's Creed Unityról, de úgy tudom, együtt jelenik meg a három platformra: Xbox One, PlayStation 4 és PC. Nincs más információm erről." - nyilatkozta Lesley Phord-Toy, a játék producere, aki így folytatta - "Igazi kihívás. A PC-k mind teljesen eltérő hardverekkel rendelkeznek, amelyeket nem lehet előre megjósolni. Viszont a konzoloknál pontosan tudod, mit rejtenek. Minden felhasználó ugyanazzal a konfigurációval, ugyanazokkal a frissítésekkel rendelkezik, így nem okozhatnak meglepetést. A PC-k közel sem ilyen kiszámíthatóak. Ezért nagy kihívás megfelelő támogatást nyújtani a lehető legtöbb ilyen variációra. De ahogy mondtam, a Ubi az utóbbi időben egyszerre tudta bemutatni a játékait, így bizakodóak vagyunk az Assassin's Creed Unity esetében is."
Az már megint más kérdés, hogy hasonló ígéreteket hallhattunk a korábbi részek esetében is, amelyek végül rendre késve érkeztek meg PC-re. Meglátjuk, idén változik-e a helyzet.
Egy másik, szintén fontos részlet már a többjátékos módot érinti. A széria rajongói már megszokhatták, hogy minden 2010 utáni részhez (vagyis a Brotherhood utániakhoz) már kaptak többjátékos módot is, amelyben egymás levadászása a cél. Ezzel szemben a Unity már sokkal nagyobb hangsúlyt fektet az együttműködésre, vagyis a kooperatív módra. Erről Bruno St-André, a játék egyik designere beszélt a Gamingbolt magazinnak.
"Kezdettől fogva a közös élményre alapoztuk a játékot. Ez azt jelenti, hogy az alapvető játékelemek inkább a kooperációra épülnek, mintsem a konfrontációra. Ez a harcrendszer megújítását is maga után vonja, amelybe most már társaink is bekapcsolódhatnak, az MI pedig minden esetben másképp fog reagálni. Ugyanez igaz a közlekedésre és a lopakodásra is. Minden törekvésünk és döntésünk e köré épült. Nagyon erre koncentrálunk." - magyarázta St-André, aki döntésüket a rajongók kérésével indokolta - "Évek óta azt kérik a játékosok, hogy együtt játszhassanak, és végre az új konzolgeneráción megadhatjuk nekik a lehetőséget. Ez a célunk, amely felé haladunk."
Az Assassin's Creed Unity a jelek szerint újabb mérföldköve lehet a szériának. Megjelenésére október 28-án számíthatunk (remélhetőleg) PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Assassin's Creed Unity
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Assassin's Creed Unity

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló