Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

The Evil Within The Evil Within

A The Evil Within PC-n is csak 30 fps

A konzolos verzió mellett a PC-s is le lesz korlátozva.

2014.10.09. 18:37 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Míg konzolokon mostanra hétköznapivá vált a téma, hogy egy-egy játék milyen felbontáson és milyen sebességgel fut, addig PC-n ez többnyire nem szokott kérdés lenni. Nem ez a helyzet a Tango Gameworks napokon belül megérkező horrorjátéka, a The Evil Within esetében. Mint kiderült, a konzolos változatok mellett a fejlesztők a PC-s kiadást is 30 fps-re korlátozzák. Ezt a Bethesda is megerősítette, akik elmondták, hogy a fejlesztés kezdettől fogva a 30 fps-t, valamint minden platformon ugyanazt a képarányt célozta meg. A munka már négy éve folyik, mindvégig ezeket a paramétereket szem előtt tartva. A Bethesda ugyanakkor azt is hozzátette, hogy egy kis ügyeskedéssel előcsalható lesz a magasabb fps-szám, valamint a képarány is megváltoztatható lesz, de ezt nem ajánlják.
A dolognak végül az ad még egy csavart, hogy néhány nappal ezelőtt meglehetősen magas ajánlott gépigény jelent meg, amelyben 4 GB memóriával rendelkező videokártyát írnak elő a fejlesztők (a minimum 1 GB). Innentől pedig jogosan merülhet fel sokakban a kérdés: ha a PC-jük megfelel ezeknek a magas elvárásoknak, akkor miért kell nekik is elfogadniuk a konzolosokra jellemző korlátozásokat? ■

The Evil Within
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
The Evil Within

hozzászólások (6)

VodevilX
VodevilX 2014.10.09. 19:37
Ráadásul 2.35:1 képarány is, ha minden igaz két fasza nagy csík a képernyő alján/tetején... like! Nembaj, megmondták, hogy lehet majd konzolból ügyeskedni, de nem ajánlott :D
Amúgy meg jelenlen meg már végree, engem semmi más nem érdekel már!
Skorpio90
Skorpio90 2014.10.09. 20:41
Bullshit!

VodevilX: nem kötözködésből, de tényleg érdekel, miért várod ennyire? Mindig olvasom, mennyire várod már meg minden, de én semmi extrát nem látok a játékban. Láttam róla pár videót, eleinte még tetszett is, amikor meg kell lógni a fogságból, de utána egyszerű lövöldözéssé válik az egész. Szóval miért nagyok az elvárásaid?
eszem
eszem 2014.10.09. 20:54
Itt a legnagyobb probléma az idtech5 grafikus motor megatextúrázó működése... na meg persze a fejlesztők inkompetenciája. Prohardveren érdemes elolvasni mit írnak róla.
VodevilX
VodevilX 2014.10.09. 21:09
Nagy kedvencem a műfaj, bízom benne, most a technikai oldalált leszámítva... hogy, tényleg jó lesz, és az már biztos, hogy nem akciójáték szóval ez felésiker.
De egyébként 2-3 hete olvasgattam, különböző fórumokonk véleményeket, különböző rendezvények demozásairól, és sokkal inkább meggyőző véleményeket olvastam, minthogy fail játék legyen. Pont az fogalmazódott meg bennem, hogy ez valószínűleg egy szük, rétegnek lehet telitalálat. De azt hiszem ebbe én meg beletartozom, mert én tényleg azt várom a játéktól, amit a Resident Evil sorozat első 3 részétől kaptam, többet ésszel mint erővel típusú survival játékot, ami ha kell kegyetlenül büntet. Mert tévedés ne essék, nem egyszerű lövölde, mikor kb annyi lőszered lehet, amennyi a tárban van, plusz azon felül még 1-2 újratöltésre való, no meg lövöldözéssel, meg ajtó rugdalással jobb nem felkelteni a lények figyelmét, mert erősek és agresszívak.
Emellett meg az alapján, amit eddig láttam az art design-ra nem lesz panasz, szóval nagyon jó hangulata lesz szerintem.
Egyszerűen marhára rápörögtem, és el sem tudom képzelni, hogy csalódjak benne ;)
Attak
Attak 2014.10.10. 10:40
Már most,napokkal a megjelenés előtt érzem a játékból ezt a hihetetlen izzadságszagot,hogy embereket,vért,verejtéket,agykapacitást nem kímélve,éjt nappallá gályázva,kenyéren és vízen tengődve próbáltak a legmodernebb csúcstechnológiát felhasználva mindent kipréselni a fejlesztésnél...se.
ajánlott olvasnivaló