Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

The Evil Within The Evil Within

The Evil Within trailertrió és gépigény

A premier előtti időszak meglehetősen sűrűn telik a játék háza táján.

2014.10.04. 20:14 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Szeptember végén került hivatalosan aranylemezre a Tango Gameworks sokak által várt horrorjátéka, a The Evil Within, de a kiadásért felelős Bethesda azóta sem pihent. A premierig hátralévő idő alatt folyamatosan újabb és újabb kedvcsinálókkal és információkkal bombázzák a rajongókat, hogy a várakozást a végletekig fokozzák. Ennek köszönhetően a napokban három videót is bemutattak, amelyek mind a játék fejlesztését mutatják be, együtt összesen 25 percben. Az első videón a játék hanganyagáról és annak rögzítéséről mesélnek.

A második video a játékosokra leselkedő szörnyekről szól.

A harmadik bemutatóban pedig a játék eredetéről, a készítők inspirációiról beszélgetnek a felek.

A három videón túl a napokban megérkezett a játék hivatalos gépigénye is. Az igazi érdekesség, hogy a minimális és az ajánlott gépigény között nincs túl nagy különbség. Íme:
Minimum gépigény:

  • Processzor: Intel i7 860S 2,53 GHz vagy AMD Phenom II X4 965
  • Memória: 4 GB
  • Videokártya: Nvidia GeForce GTX 460 1 GB vagy AMD Radeon HD 6850 1 GB
  • Merevlemez: 50 GB
  • Operációs rendszer: Windows 7/8.1

Ajánlott gépigény:

  • Processzor: Intel i7 4770K 3,5 GHz vagy AMD FX 9370
  • Memória: 4 GB
  • Videokártya: Nvidia GeForce GTX 670 4 GB vagy AMD Radeon R9 285 4 GB
  • Merevlemez: 50 GB
  • Operációs rendszer: Windows 7/8.1 64bit

A The Evil Within október 14-én jelenik meg PC-re, PlayStation 3-ra és 4-re, valamint Xbox 360-ra és One-ra. ■

The Evil Within
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
The Evil Within

hozzászólások (9)

VodevilX
VodevilX 2014.10.05. 18:13
Alig akartak minimumot kiadni... Szerintem úgy vannak vele, hogy: "itt egy izmos ajánlott, aztán ne sírjatok, ha ez alatt nem az igazi" :p
Legvalószínűtlenebb, hogy valami optimizálatlan vacak lesz, semmi beállítási lehetőséggel, végülis idtech5, pláne nem lepődnék meg...
Ezek után nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen gépigényekkel jönnek az idei nagy nevek, vagy a GTA meg a Witcher. Főleg ez a nagy VRAM igény aggasztó, mert totál indokolatlan a látványért cserébe a Mordorban is.
Shadowguard
Shadowguard 2014.10.07. 07:09
4GB VRAM? Na most valaki hozzáértőbb magyarázza már el jól értem-e: konkrétan a 780Ti nem éri el az ajánlott gépigényt? Vagy most hogy is van ez?
gregmerch
gregmerch 2014.10.07. 07:31
Kevés embernek van 4Gb-os GPU-ja még nyugaton is. Elég lesz a 3 is, maximum lesz, amit le kell kicsit venni a beállításoknál. Nagyon bízhatnak a játékban az illetékesek, ha igazi "killer appként" akarják piacra dobni. Na, majd megnézem GTX 780-on is 3Gb, meg TITAN-on is 6Gb VRAM mellett. Eddigi tapasztalataim alapján totál egy szinten mozog a 2x-es memória eltérés ellenére a két kártya - és a benchmark tesztek is ezt hozzák ki.
VodevilX
VodevilX 2014.10.07. 08:13
Azt beszélik most, mivel a konzoloknak 8 giga osztott memóriája van VRAMnak és sima RAMnak, ebből amúgy asszem 5 vagy 5,5 amit a játékhoz direktbe felhasználhatnak. Szóval ez alapján várható a trend, hogy irreálisan megugranak a VRAM igények lásd itt, vagy a Mordor játék... Ami egyébként meg azért vicces picit, mert egy modolt/HD textúrázott Skyrim, Crysis 3 stb meg mégis vígan elment az eddigi gépeken...
gregmerch
gregmerch 2014.10.07. 08:32
Sajnos várható volt, hogy a konzolok fázisugrásszerű megerősödése után az addig gyakorlatilag miattuk visszafogott PC-s fejlesztések is szárnyalni fognak. Van játék, amelyet pl. a 256Mb RAM-mal felszerelt PS3-ra már nem is tudnak átportolni, míg az 512Mb memóriájú XB360-ra még éppen hogy igen. Az alap GPU-k az előző GTX sorozatig (ATI ügyben az utóbbi évekeben nem követem az eseményeket) maximum 2-3Gb VRAM-mal jöttek ki (nekem is 3Gb-os a 780-asom), de persze voltak duplázott, vagy emelt memóriájú kártyák is. A legújabb, nagyon durva csúcs GPU-k (GTX 970 és 980) elterjedése után meg aztán még nagyobb fokú hardverigény szint emelkedés várható. Nem néztem még meg időhiányban sem a Mordor-t, az Evil Within-t meg ugye még nem is tudtam, mert nem jelent meg, de durva gépigények érkeznek mostanában. A processzoroknak nem kell bedőlni (volt régebben olyan játék, amelyik minimum i-jelű processzort kért, én meg a Q9650-esemmel vígan toltam), de a GPU igény már sajnos érdekes lehet. Az is igaz, hogy állítólag a W_D 3Gb VRAM felett muzsikál igazán, de én abszolút nem láttam különbséget a 780 és a TITAN között, mindkét kártya ugyanazon a beállításon futott a legjobban, és mindent kimaxolva mindkettő max. 30-35 fps-t produkált.
ajánlott olvasnivaló