Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Far Cry 4 Far Cry 4

Far Cry 4 érdekességek

Hírek a játékidőről, a felbontásokról és egy esetleges kiegészítőről.

2014.10.15. 13:01 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Ahogy egyre közeledik a Far Cry 4 premierje, a Ubisoft is begyújtja az utolsó marketinges rakétákat, hogy a rajongók várakozását a végletekig fokozza. Az elmúlt napokban útjára indítottak egy új trailer sorozatot is, de emellett több érdekességről is hírt adtak.
A játék PC mellett PlayStation 3-ra és 4-re, valamint Xbox 360-ra és One-ra is meg fog jelenni november 20-án. A fejlesztők az új generációs konzolok esetében ki is tértek a szokásos részletre, a felbontásra. Alex Hutchinson rajongói kérdésekre válaszolva elárulta, hogy mindkét konzolok az 1080p-t célozzák meg 30 fps mellett és a két kiadás között nem lesz említésre méltó különbség. Erre persze mindjárt jött is a kérdés, hogy miért nem csökkentik a felbontás a magasabb framerate érdekében, de erre egyszerű volt a válasz: "Mert akkor meg azért húznátok a szátokat." Majd hozzátette, nem nagyon érdekli ez az egész felhajtás a felbontás körül, hiszen úgyis mindent a játékélmény határoz meg. Ha már játékélmény, az is kiderült, hogy hozzávetőlegesen mennyi ideig élvezhetjük Kyrat népének vendégszeretetét. Az ígéretek szerint nagyjából 35 óra tiszta játékidő vár ránk feltéve, hogy minden mellékküldetést is végigcsinálunk. Ez azért alapvetően nem rossz szám a mai átlagos akciójátékokhoz mérten.
Végül szóba került még egy érdekesség, bár ez egyelőre csak találgatás szintjén. A Far Cry 3-hoz nem sokkal annak megjelenése után készült egy önállóan futó kiegészítő, a Blood Dragon. Ez gyakorlatilag a grafikus motoron és a játékmenet gerincén kívül semmiben sem kötődött az alapjátékhoz, hiszen története a '80-as évek tipikus "neon akciófilmjeit" igyekezett kifigurázni úgy, hogy közben tisztelgett is előttük. A Blood Dragon remekül sikerült, mind hangulatában, mind megvalósításában, ezért joggal merült fel a kérdés a rajongókban, hogy számíthatnak-e hasonlóra a Far Cry 4 esetében is. A Ubisoft erre kitérő választ adott: ha készítenek is ilyesmit, azt akarják, hogy meglepetés legyen. ■

Far Cry 4
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Far Cry 4

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló