Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

SOMA SOMA

Semmiben sem fog hasonlítani a SOMA és az Amnesia

A fejlesztők egészen új megoldásokkal próbálják újra a játékosokra hozni a frászt.

2015.01.10. 19:46 | szerző: GeryG | kategória: Játék

2013 őszén jelentette be a Frictional Games, hogy új játékon dolgoznak. A Penumbra és Amnesia játékokról elhíresült fejlesztőstúdió az ódon kastély után ismét teljesen új területre kalauzolja el a játékosokat. A SOMA ugyanis a jelek szerint egy titokzatos kutatólaborban játszódik, ahol mesterséges intelligenciával, neurológiával és pszichológiával foglalkoznak. Csakhogy egyszerre különös események láncolata indul el, amelyek mind egy kis kutatócsoportra koncentrálódnak. A fejlesztők a napokban egy interjú során elárulták, hogy szeretnék egészen új módon megrémiszteni a játékosokat, így senki se a mostanában sokat használt megoldásokra számítson.
"A SOMA másként lesz ijesztő, mint az Amnesia volt, és nagyon reméljük, hogy a játékosok is érezni fogják a különbséget. Egyre több olyan játék jelenik meg, ahol a játékosoknak csak szörnyek elől kell menekülnie, és szerintem egyre több játékos kezdi megunni ezeket. Ezért az a célunk a SOMA-val, hogy az Amnesiához hasonlóan újra életet vigyen a horror műfajába. Ugyanolyan ijesztő lesz? Nem hinném. Legalábbis nem az Amnesia »fuss el és bújj el egy szekrényben« módján, ennél sokkal mélyebb pszichológiai és torokszorító módon." - magyarázta Thomas Grip, a fejlesztés egyik vezetője.
A SOMA a tervek szerint PC-re és PlayStation 4-re fog megjelenni valamikor idén. ■

SOMA
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
SOMA

hozzászólások (3)

Skorpio90
Skorpio90 2015.01.11. 00:32
Nem baj, ha újítanak, csak az ne abból álljon, hogy kivesznek belőle szinte minden játékelemet, mint a Machine for Pigs-ben. Tudom, hogy azt nem ők csináltok, de akkor is.
GeryG
GeryG 2015.01.11. 09:43
Igen, abban ők kb. csak kiadóként szerepeltek, a thechineseroom első játéka, a Dear Esther pedig sokminden volt, csak épp játék vagy horror nem. :) Cserébe az Everybody's Gone to Rapture egész érdekes projekt tőlük...

A SOMA nagyon érdekel és valahogy nem tartok tőle, hogy elrontanák. Eddig is nagyon értették a dolgukat, szóval hiszek benne, hogy most is valami jót tesznek le az asztalra. :)
Yaho0
Yaho0 2015.01.11. 15:57
Nem is tudtam, hogy a Machine for Pigs nem az ő kezük munkája. Ez sok mindent megmagyaráz, többek között azt is, hogy miért lett az előző részhez képest mérföldekkel gyengébb. Amennyiben az első rész színvonalát tudja tartani a SOMA, mindenképpen kötelező lesz!
ajánlott olvasnivaló