Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Sid Meier's Starships Sid Meier's Starships

Fél óra Sid Meier's Starships

Először láthatjuk mozgás közben a Beyond Earth világában játszódó mellékágat.

2015.01.31. 18:49 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Néhány nappal ezelőtt jelentette be a Firaxis, hogy szeretnék kibővíteni a Sid Meier's Civilization: Beyond Earth által megteremtett világot. Nem, ezúttal nem egy DLC-ről vagy kiegészítőről, de még csak nem is az említett játék egyenes folytatásáról van szó, hanem egy mellékágról. A játék a Sid Meier's Starships címet kapta és egy körökre osztott űrstratégiát köszönthetünk benne. A két játék között nagy lesz az összhang, többek között űrflottánk kapitányát is az előbbi játék frakciói közül választhatjuk ki. A játékmenet hatszögekre épülő galaktikus térképen zajlik, itt navigálhatjuk hajóinkat, illetve a csaták is így zajlanak. Utóbbiak során nem mindegy, hogy hajóinkat milyen irányból éri támadás, hiszen pajzsuk nem minden oldalon ugyanolyan erős, ez pedig remek taktikázási lehetőségeket rejt magában mind támadó, mind védekező oldalon. Ugyanígy kihasználhatjuk az űrben sodródó meteorokat is, ezek fedezékként szolgálhatnak. Mindezekről bővebben az alábbi, bő félórás bemutatóban hallhattok. A játék valamikor tavasszal jelenik meg kizárólag PC-re. ■

Sid Meier's Starships
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Sid Meier's Starships

hozzászólások (4)

ivanova36
ivanova36 2015.01.31. 20:56
BE az űrben. Meglátjuk mit hoznak ki belőle, mindenesetre lehet jobb lett volna ha a BE és a Starship fordított sorrendben jön ki. Akkor Starshippel megkeresett és "foglalt" bolygókon játszódhatott volna a BE. Így nekem kicsit visszás a dolog.

A hajók külalakja nagyon kezdetleges, baltával faragott. Remélem csak a demo miatt.
SolidSnakeGH
SolidSnakeGH 2015.01.31. 21:33
Bele-beletekergettem a fél órás bemutatóban, első körben nekem is valamelyest puritánnak tűnnek a hajómodellek, bár lehet ez koncepcionális értelemben szándékosan van így (mint pl. a Pirates!-nél sem voltak azért a korhoz hasonló hajómodellek, mégis aranyos volt és beleillett a palettába).

A Civ:Beyond Earth-ről csak hallottam, akkor ott ezek szerint a kolonizáció/bolygóterraformálás áll a középpontban? Idegenek vannak benne, mint pl. az Imperium Galactica-ban? (magamból kiindulva folyton az IG-t hozom fel abszolút példaként az űrstratégiánál)
ivanova36
ivanova36 2015.01.31. 22:36
Ejnye, még cikk is van róla az oldalon...lehet ideje pótolni :)

De igen, nagyjából Civ5 földönkívüli bolygókon, és igen az idegenek az "őslakosok", míg az ellenfelek az oda érkező túlélő emberek a Földről. Van aki szerint a BE nem több mint egy Civ5 mod, van aki szerint viszont bőven elég újítás van benne, hogy önálló játékként kezeljék.
totyak
totyak 2015.02.01. 11:05
Itt is csak azt tudom mondani, mint a BE-nél, jó, hogy a fejlesztők kiléptek a komfort zúnájukból. Lényegében ugyanaz maradt a feladat, mint a többi Civilization játékban, hódítani, de mégiscsak más, hogy nem a megszokott földi környezetben, hanem itt az űrben, BE-nél meg bolygókon.
ajánlott olvasnivaló