Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Készül a Sword Coast Legends

A Dungeons & Dragons világában játszódik az új szerepjáték.

2015.02.15. 16:08 | GeryG | kategória: Játék

A semmiből jött a bejelentés a napokban, amely szerint újabb Dungeons & Dragons szerepjáték készül. A Sword Coast Legends fejlesztését az n-Space csapata és a Digital Extremes közösen végzi, munkájukat pedig az a Dan Tudge irányítja, aki korábban a Dragon Age: Origins elkészítéséért is felelt.
Az új játék a Forgotten Realms világában játszódik, de történetéről egyelőre keveset tudni, a fejlesztők mindenesetre nagyon nagy hangsúlyt fektetnek az egyszemélyes módra. Hősünket öt faj közül választhatjuk ki és hat osztály valamelyikébe sorolhatjuk be. Bár a játékmenet valós időben zajlik majd, a csaták során bármikor megállíthatjuk majd az időt, hogy megtervezzük a taktikánkat, a következő lépésünket és előnyünkre fordítsuk a helyzetet. Az egyszemélyes kampány mellett kapunk többjátékos módot is, amely a Dungeon Master nevet viseli. Ebben öten játszhatunk együtt: egy játékos a katakombák urát, míg másik négy egy-egy kalandort alakít. A mester feladata, hogy megfelelő kihívás és kaland elé állítsa a többi játékost. Ehhez nem csak meg kell terveznünk saját alagútrendszerünket és tele kell azt pakolnunk mindenféle lényekkel, csapdákkal és persze kincsekkel, de bele is piszkálhatunk társaink aktuális játékába.
A Sword Coast Legends a tervek szerint még idén megjelenik, de a hivatalos oldalon már most elő lehet rendelni több kiadását is. Ugyanitt elérhető a hivatalos gépigény is, amit azért ide is bemásoltunk:
Minimum gépigény:

  • Processzor: Intel Core2Duo E7500
  • Memória: 2 GB
  • Videokártya: Nvidia GeForce 9800GTX 768 MB vagy ATI Radeon HD 4850 vagy Intel HD Graphics 5100
  • Merevlemez: 15 GB
  • Operációs rendszer: Microsoft Windows XP SP3

Ajánlott gépigény:

  • Processzor: Intel i5 2400
  • Memória: 8 GB
  • Videokártya: Nvidia GeForce GTX 750 1 GB vagy AMD Radeon HD 6970
  • Merevlemez: 15 GB
  • Operációs rendszer: Microsoft Windows 7

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

előző
következő
Készül a Sword Coast Legends
Készül a Sword Coast LegendsKészül a Sword Coast LegendsKészül a Sword Coast LegendsKészül a Sword Coast LegendsKészül a Sword Coast LegendsKészül a Sword Coast LegendsKészül a Sword Coast LegendsKészül a Sword Coast LegendsKészül a Sword Coast LegendsKészül a Sword Coast LegendsKészül a Sword Coast LegendsKészül a Sword Coast LegendsKészül a Sword Coast LegendsKészül a Sword Coast LegendsKészül a Sword Coast LegendsKészül a Sword Coast LegendsKészül a Sword Coast LegendsKészül a Sword Coast LegendsKészül a Sword Coast LegendsKészül a Sword Coast LegendsKészül a Sword Coast LegendsKészül a Sword Coast LegendsKészül a Sword Coast LegendsKészül a Sword Coast LegendsKészül a Sword Coast LegendsKészül a Sword Coast LegendsKészül a Sword Coast Legends
Sword Coast Legends
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Sword Coast Legends

hozzászólások (11)

TheHolyOne
TheHolyOne 2015.02.16. 08:57
Ez ígéretesnek hangzik. Kb a Neverwinter Nights 1-2 óta várok valami hasonlóra (Forgotten Realms, D&D, RPG). Igaz, volt közben a Neverwinter és a D&D Online, de azok... MMO-k. :(

Remélem a SCL inkább a NWN-ra fog hasonlítani és nem a többjátékos módra akarja fektetni a hangsúlyt, nem akar League of Legends lenni (a neve alapján sajnos látok rá esélyt). Egy jó egyjátékos sztorival és egy jó toolkit-tel a játék nagyot szólhat. Legjobb crpg-s élményeim a NWN-ok rajongók által készített modjaihoz kapcsolódnak.Bár sokat szidják a tavalyi évet, hogy elég gyenge volt a játékfelhozatal, RPG-k tekintetében azért egész jó év volt. Wasteland 2, Icewind Dale EE, a South Park játék, Dragon Age... Elég megnézni az RPG kategóriát az Év játéka szavazáson.

És ez az év is elég erősnek néz ki: Pillars of Eternity, Witcher 3, ha jól rémlik készül egy új Baldur's Gate játék ami az 1 és 2 rész között játszódik, és ez a SCL is ígéretesnek tűnik. Remélem a Bethesda is kiszórakozta magát az MMO-kkal és gőzerővel dolgozik az új Fallout-on.
Madrac
Madrac 2015.02.16. 10:29
Elvileg a coop mód lesz a lényege, mely hasonló lesz az NWN-hez csak "mesélővel".
TheHolyOne
TheHolyOne 2015.02.16. 14:49
Igen, tartok tőle, hogy ez lesz a helyzet.
Madrac
Madrac 2015.02.16. 17:18
Az egyjátékos részt ugyanazok csinálják, mint a Dragon Age Originst, szóval nem kell rettegni, de a fő rész a 4 játékos + 1 mesélő megoldású rész. Nekem személy szerint ez keltette fel épp az érdeklődésem, én régen sokat meséltem rendes szerepjátékot is.
ivanova36
ivanova36 2015.02.16. 17:36
csak kérdés itt hogy lesz megoldva. Menet közben szerkeszted a labirintust meg pakolod bele a lényeket? nem lesz lassú tőle a játék? vagy random generált helyet népesítesz be random szörnyekkel? mi értelme akkor a mesélőnek? ha előre készíted el az instát, akkor nem sokkal másabb minta pályatervezővel ellátott gamek tucatjai. mesélőnek megint nincs sok szerepe...
De remélem megoldják a mesélő szerepét is érdekesen...mondjuk vicces lenne ha egy egy főellenfelet ő irányíthatna :D
ajánlott olvasnivaló