Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Készül a Killers and Thieves

A játék látványvilágáért a The Banner Saga kreatív tervezője felelős – ez meg is látszik rajta.

2015.03.07. 18:44 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A The Banner Saga nem csak egyedi játékmenetével tűnt ki tavaly a szürke tömegből, hanem meseszerű látványvilágával is. Utóbbiért többek között Alex Thomas volt felelős, aki a legújabb hírek szerint már nem dolgozik tovább a játék folytatásán, ugyanis egy másik projektre koncentrál. A stúdió berkeiben ugyanis készül egy másik érdekes játék is, a Killers and Thieves.
A gyilkosokról és tolvajokról elkeresztelt alkotásban nem meglepő módon egy tolvaj céh irányítása lesz a feladatunk. Egy egész város lesz a játszóterünk, pontosabban a céhünkbe belépést nyerő, kezdetben még zöldfülű gazfickók játszótere. Mi dönthetjük el, hogy kiket veszünk be a bandába, majd őket milyen küldetésekre küldjük ki. A játékban tehát hol a város térképén követhetjük nyomon az eseményeket, hol pedig a véletlenszerűen generált városrészekben szállhatunk be egy-egy rablásba. A küldetések során mi magunk irányíthatjuk a kiválasztott tolvajokat, akikkel bezárt, néha őrökkel védett épületekbe kell behatolnunk, majd ott a lehető legtöbb értéket bezsebelnünk – végül lehetőleg észrevétlenül távoznunk.
Az így szerzett pénzből tarthatjuk fent főhadiszállásunkat, ami az első képek alapján az XCOM: Enemy Unknown vagy a This War of Mine játékok oldalnézetes megoldására emlékeztet. Bázisunkat nem csak karban kell tartanunk, fejlesztenünk is kell, ám mindennek lesz fenntartási költsége is. Ha ezekre nem figyelünk, idővel elveszítjük mind a bázisunkat, mind az embereinket – hiszen nekik is kijár a zsákmányból. Ha pedig nagyon legyengül a céh, könnyen ránk találnak az ellenségeink és végeznek velünk. Szintén a zsákmányolt pénzből tudjuk fejleszteni az embereink felszerelését is, akik a szerepjátékos elemeknek köszönhetően minden balhé alatt fejlődnek.
A Killers and Thieves az alábbi képek alapján le sem tagadhatná, hogy a The Banner Saga fejlesztőinek keze munkája. A látvány ugyanis nagyon hasonlít az említett játékéra, kézzel rajzol hátterek és karakterek felelnek a hangulatért. A játék megjelenésére még elég sokat kell várnunk, hiszen a premierre 2016-ig biztosan nem kerül sor. Elsősorban PC-re készül, de a hosszú távú tervek között további platformok is szerepelhetnek. ■

előző
következő
Készül a Killers and Thieves
Készül a Killers and ThievesKészül a Killers and ThievesKészül a Killers and ThievesKészül a Killers and ThievesKészül a Killers and Thieves

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló