Assassin's Creed Origins
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Cossacks 3

Cossacks 3 bejelentés

A GSC Game World visszatér korábbi stratégiai játékához.

2015.05.19. 21:15 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Cossacks: European Wars 2001-ben jelent meg és akkoriban szinte egyedülállónak számított abban, hogy a valós időben zajló csatákat gyakran több száz katona vívta a képernyőn. Bár a játékmenet nem volt túl kiforrott, összességében elég nagy sikert aratott, hogy elkészülhessen a folytatás, a 2005-ben megjelent Cossacks II: Napoleonic Wars. Ám az ezt követő egy évtizedben már nem folytatódott a széria, már csak azért sem, mert a GSC Game World ezt követően leginkább a S.T.A.L.K.E.R. játékokra fordította minden erőforrását.
Ma azonban bejelentették, hogy visszatérnek korábbi stratégiai játékukhoz, készül a Cossacks 3. A harmadik rész a jelek szerint nem kap alcímet, ám korszak tekintetében marad a XVII-XVIII. század környékén. A fejlesztők elmondása szerint az új játék valójában akár az első rész remake-jének is tekinthető, hiszen a téma és a játékmenet gerince változatlan marad. A sikeres hadjárat záloga most is a megfelelő épületek felhúzása, a rendelkezésre álló nyersanyagok kiaknázása, majd a felállított zászlóaljak taktikus irányítása lesz. Visszatérnek a monumentális méretű összecsapások is, az ígéretek szerint egyszerre akár 10 000 egység is egymásnak feszülhet a képernyőn. A korszak teljes hadi gépezete rendelkezésünkre áll majd, beleértve a nehéztüzérséget és a lovasságot is. Ám nem elég a katonákat nekivezényelni az ellenségnek, gondoskodnunk kell a megfelelő utánpótlásokról is, mind lőszer, mind élelmiszer tekintetében.
A játékba az első hírek szerint öt kampány kerül, a pályákon pedig mindig véletlenszerűen helyezkednek el a felek. Bár erről egyelőre nem érkezett hír, várhatóan lesz többjátékos mód is. A bejelentés mellé néhány kép is érkezett, ezek alapján pedig egész meggyőzően fest a játék, amely a pofás grafika mellé korrekt fizikai motort is kap, ami a puskalövedékek és az ágyúgolyók röppályáját fogja kiszámolni. A Cossacks 3 a tervek szerint valamikor ez év végén jelenhet meg. ■

előző
következő
Cossacks 3 bejelentés
Cossacks 3 bejelentésCossacks 3 bejelentésCossacks 3 bejelentés
Cossacks 3
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Cossacks 3

hozzászólások (18)

somesz83
somesz83 2016.03.11. 10:21
És ez tényleg így működött "kozákéknál"! :-D
sluq
sluq 2016.04.06. 21:37
BÉTA
VodevilX
VodevilX 2016.09.21. 08:53
Elgondolkoztam egy pillanatra, azt írják, hogy picit bugos, de fasza és kb egy HD Cossacks 1 remake. A demót azért tuti kipróbálom, aztán meglátom, de mivel időm úgy sincs mostanság, inkább csak steam winter sale lesz belőle.
Christoph
Christoph 2016.09.21. 12:52
Lassan 10 éve játszottam RTS-sel (Rise of nations) lanpartin :D. De ez a Cossacks 3 akkora nosztalgiafaktorral bír, hogy elég vonzó. Csak az a baj, hogy bele kéne tanulni, amire se időm se kedvem nincs. 1-2 nosztalgiakört azt csak letolok.
Kanduhrka
Kanduhrka 2016.09.22. 00:22
Egy kis nosztalgiázás nekem is jól esett, úgy kb egész délután:D A grafika pofás, és tök jó, hogy megtartották az első rész design-ját - kár, hogy a segghülye Al-t is áthozták a régi részekből... Ha szigetes custom mapot csinálunk, akkor kb meghal az enemy, be-be próbálkozik áthozni a csapatokat, de kb ennyi. Ha meg sokat tökölünk, telerakja egységekkel a szigetét és esélytelen legyőzni. A hajók irányítása botrányszar lett:(

Mindenesetre feelinges, old-school az egész, remélem kap még pár tapaszt, mert ráfér.
ajánlott olvasnivaló