Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kultúra

13 Scalzi regény a következő 10 évben

A népszerű sci-fi író egyedülálló, 3,4 millió dolláros szerződést kötött a Tor kiadóval.

2015.05.28. 13:42 | szerző: GeryG | kategória: Kultúra

John Scalzi az elmúlt évtizedben robbant be a köztudatba, művel elsősorban a sci-fi rajongók számára nyújtanak felejthetetlen élményt. Igazi hírnevet a Vének háborúja regényeivel szerzett magának, amelyben megcsillogtatta sajátos humorát és fantáziáját. Természetesen az ezt követő regényeit is milliók olvassák világszerte, hazánkba az Agave kiadó jóvoltából jelentek meg.
Scalzi népszerűségét remekül mutatja, hogy a napokban sci-fi viszonylatban rekordösszegűnek számító, 3,4 millió dolláros szerződést írt alá a Tor kiadónál. Ennek értelmében a következő tíz év során további tizenhárom művet várhatunk az írótól, amelyek között lesz új Vének háborúja kötet is.
„Noha Scalzinak még soha nem volt toplistát vezető könyve, minden regényét olyan mennyiségben veszik mindmáig, mint kevés más szerzőét. Aki elolvas valamit Scalzitól, az utána biztosan megveszi az összes többi regényét is.” – magyarázta Patrick Nielsen Hayden, a Tor kiadó szerkesztője.
Scalzi tervei között a további Vének háborúja regények (a soron következő, a The End of All Things lesz augusztusban, hazánkban várhatóan év végén) mellett vadonatúj történetek is szerepelnek, de elkészíti a tavalyi Bezárt Elmék folytatását is, Head On címmel. További érdekesség, hogy az író három már megjelent története (Vének háborúja, Bezárt elmék és Redshirts) alapján is televíziós sorozatokat terveznek készíteni. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló