Assassin's Creed Origins
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Perception

Perception – horrorjátékon dolgoznak a BioShock fejlesztői

A The Deep End Games a Kickstarteren várja a játékosok támogatását.

2015.05.28. 17:35 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A The Deep End Games csapatában olyan veterán fejlesztőket is találunk, akik korábban az Irrational Gamest erősítve a BioShock szérián is dolgoztak. A stúdió első játéka a Perception címet kapta és a manapság egyre nagyobb divatnak számító túlélőhorrorok táborát fogja erősíteni. A történet egy vak nőről, Cassie-ről szól, akinek különös látomásai támadnak egy elhagyatott házról. Rövid nyomozás után rájön, hogy a hely tényleg létezik, méghozzá a massachusettsi Glouchester városában. El is utazik a félszigeten álló romos épülethez, a mi kalandunk pedig itt veszi kezdetét. Az épületben van egy jelenés – ezt a fejlesztők sem részletezték ennél jobban -, amely már generációk óta kísérti az épület aktuális lakóit, most pedig Cassie-t vette célba.
A játékmenet egész egyedinek ígérkezik. Mivel egy belső nézetű alkotásról van szó, amelynek főhőse történetesen vak, ezért a környezetünket a denevérekhez hasonló módszerrel térképezhetjük fel. Cassie látását a többi érzéke helyettesíti, így nagyon éles hallással rendelkezik. A tájékozódáshoz így mindössze fehér botját és a hangokat használhatja, vagyis egyfajta lokátor áll majd a mi rendelkezésünkre. Ennek működését az alábbi videóban nézhetitek meg, ami a várható látványvilágról is sokat elárul. Ahhoz, hogy érzékeljük a környezetünket, hangokat kell kiadnunk, csakhogy ezzel fennáll a veszélye, hogy magunkra vonjuk a jelenés figyelmét is. Ha pedig üldözőbe vesz, egyetlen esélyünk, ha elfutunk és elbújunk előle, esetleg csapdákat állítunk neki, amik elterelik a figyelmét. A házból csak úgy szabadulhatunk ki, ha megfejtjük a jelenés rejtélyét, ehhez viszont fel kell fedeznünk az egész épületet és nyomok után kell kutatnunk.
A Perception nagyon ígéretes játéknak tűnik, ám elkészítéséhez a játékosok segítségére is szüksége van a fejlesztőknek. Ezért a napokban elindítottak egy gyűjtést a Kickstarteren, ahol 150 000 dollárt tűztek ki célul. Ebből mára már bő 50 000 dollár össze is jött, így komoly esély mutatkozik rá, hogy a kampány sikerrel zárul. Az előzetes tervek között egyelőre csak egy 2016-os PC-s premier szerepel, ám megfelelő anyagi háttér összegyűlése esetén akár konzolokra is elkészülhet a játék. ■

Perception
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Perception

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló