Assassin's Creed Origins
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Independence Day: Resurgence részletek

Húsz évet kellett várni rá, de jövő nyáron megérkezik a Függetlenség napja folytatása.

2015.09.27. 21:13 | szerző: GeryG | kategória: Mozi

Még belegondolni is erős, hogy a Függetlenség napja, amely Will Smith, Jeff Goldblum és Bill Pullman karrierjének is az egyik legfontosabb állomása volt, jövőre tölti be huszadik évét. Bizony, az idegenek invázióját 1996-ban vertük vissza egy egyszerű, de nagyszerű számítógépes vírus segítségével (ennél pofátlanabbul csak a Világok harcában bántunk el velük). Csakhogy, amit akkor nem tudtunk, hogy az akkori invázió csak egy kis ízelítő volt az idegenek képességeiből.
Húsz évvel a világsikerű mozi után, jövő nyáron végre megérkezik a folytatás, az Independence Day: Resurgence (magyar címe még nincs), amelyet szerencsére az első részt is dirigáló Roland Emmerich rendez. A rendező a napokban egy interjúban néhány részletet is elárult a folytatás történetével kapcsolatban. Az akkor látott inváziós flotta valójában egy icipici kis része volt az idegen civilizáció hódító gépezetének, az akkor anyahajójuknak hitt űrhajót tekinthetjük egynek a milliónyi kasból, amellyel a világűrt járják. Emmerich elmondása szerint megpróbálják kibővíteni a film világát, ami miatt a folytatás sokkal bonyolultabb lesz. A történet részben arról fog szólni, hogy miként is változott meg az emberiség élete annak tudatában, hogy nem vagyunk egyedül, ráadásul az idegenek vissza fognak térni egy még nagyobb sereggel. Az emberiségnek két évtizede volt arra, amit előtte több évezreden keresztül sem tudott kivitelezni: egységbe kellett kovácsolódnia, hogy olyan eszközöket hozzon létre, amelyek valamelyest javítják a háborús esélyeiket a csápos földönkívüliekkel szemben.
A folytatásban az első film szereplői közül többen is visszatérnek, de Will Smith sajnos nincs köztük. Visszatér viszont Jeff Goldblum és Bill Pullman, akik a vírus feltalálóját és az akkori amerikai elnököt alakították, valamint Vivica A. Fox, aki Hiller kapitány (Will Smith karaktere) barátnőjét és később feleségét játszotta és Judd Hirsh, aki Goldblum apját alakította. Az új arcok között pedig olyan színészeket találunk, mint Maika Monroe (őt követte az a valami a Valami követben…), Liam Hemsworth (aligha kell bemutatni), William Fichtner (őt sem) és Charlotte Gainsbourg (ő volt a Nimfomániás). ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló