Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

War of Rights a Kickstarteren

Légy részese az amerikai polgárháború ütközeteinek!

2015.10.16. 21:08 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Újabb érdekesnek tűnő játék kampánya rajtolt el a Kickstarteren. A War of Rights az 1800-as évek közepére repít minket, egészen pontosan az amerikai polgárháború idejére és helyszíneire (azon belül elsősorban Maryland környékére). A Campfire Games csapata két célt tűzött ki maga elé: egy multiplayer játékban feldolgozzák a korszak hátborzongató és dicsőséges eseményeit és teszik mindezt a lehető leghitelesebb, a történelemhez leginkább igazodó módon. Mindezt ráadásul a Cryengine segítségével szeretnék életre kelteni, vagyis kis odafigyeléssel egy nagyon szép játékot hozhatnak össze. A fejlesztés immár harmadik éve folyik, de a stúdió most a rajongók támogatását kérte, hogy 70 000 fonttal segítsék őket befejezni a játékot. Cserébe olyan játékot kapunk, amelynek helyszínei szinte tökéletes másai lesznek a valóságban is létező helyszíneknek – ezt nagyon alapos kutatómunkára alapozzák. A fegyverek fizikája is valóságos lesz, ahogy az újratöltés is, hiszen akkoriban még ez is komoly kihívást jelentett a katonáknak. Ilyenkor voltak a legsebezhetőbbek, ezért mi is azok leszünk: előfordulhat, hogy félbe kell szakítanunk a műveletet, hogy bajonettunkkal védjük meg magunkat. A gyűjtés még egy hónapig tart, jelenleg 12 000 fontnál jár, vagyis jó esély van rá, hogy össze fog gyűlni a kívánt összeg, ezzel pedig bebiztosíthatjuk, hogy elkészüljön a játék. ■

hozzászólások (6)

Skorpio90
Skorpio90 2015.10.18. 00:11
Tetszett a videó, de több probléma is van a koncepcióval. Először is nagyjából 5 percre saccolom azt az időt, ami után agyfaszt fogunk kapni az újratöltés nyűgje miatt. Esetleg úgy tudnám elképzelni, hogy ténylegesen nekünk kell újratöltenünk egy változatos minijátékkal vagy az egér megfelelő mozgatásával. Másodszor szerintem jobban működne a dolog egyjátékos módként, kampánnyal, némi sztorival, és ha már mindenképpen multit akarnak beleerőltetni, akkor mondjuk 4vs4-ben minden játékos irányítana egy egységet, amit egy egyszerű rendszerrel tudna mozgatni.
Lacko
Lacko 2015.10.18. 09:43
+1

Még az ujratöltesben is, bár ez az autentikus. Meg az, hogy azok a puskák össze vissza hordtak. 30m túl nem lehet célzott lövést leadni. Ezért is kell a sortűz. És csak emiatt (sortűz) erdekes lehet a multi (kepes-e egy CoDon szocializalodott jatekos ekkora fegyelemre?). De amugy singleben is erdekes lenne ugyan ez: hajlando vagy-e kovetni az AI patancsnokod utasitasait?

Ja es olyan szintű halalozás volt, hogy muszaj lenne azonnal respawnolni egy élőbe a szakaszunkból, hogy élvezhető legyen. Amugy a video is ugy van osszevagva, mintha respawnolna mindig más szerepkörbe...

Az ujratöltés-minijáték (amivel gyorsitani, de akar lassitani is lehetne a folyamatot) rohadt jo ötlet!
Pras
Pras 2015.10.18. 14:23
Egyből az jutott az én eszembe is, hogy single player-re totálisan vevő lennék - habár azt is megértem, hogy miért működik ez jobban multiban. Ugyanakkor épp a drill miatt ez valószínűleg amolyan "klánok" játszótere lesz igazán, amire kétséges, mennyi időm lenne, de az biztos, hogy türelmem nem elég.
Attól viszont nem tartok, hogy nagyon komoly riasztóhatása lenne az újratöltésnek. Ez nem a legelső hasonszőrű játék, a Mount&Blade-nek is van egy sorezredes mod-ja, ami ráadásul ráadásul az egyik legnépszerűbb mod. Szóval újat nem csinálnak a srácok, csak picit mást (korlátozottan a polgárháborúra koncentrálva és történelemhűen), és valószínűleg jobbat.

...de komolyan, single-vel megvenném.
Lacko
Lacko 2015.10.18. 18:23
Én ezzel játszottam annó. Egy az egyben CoD klón, de azért elég brutál az újratöltési idő.

https://www.youtube.com/watch?v=tVz4bmSVByA
Krieger
Krieger 2015.10.19. 09:55
https://www.youtube.com/watch?v=Thyz0lnTQFM

Mount and Blade Napoleonic Wars North and South - First Manassas Mod

Pont ugyan ez csak csúnyább. A Napoleonic Wars egyedi játéktípusa a "commander battle" ahol minden játékos egy általában 15-50 botból álló századot irányít. Addig respawnolsz amíg el nem fogynak a botok. Igazán jó csatákat tényleg csak az ezredek (itt így hívják a klánokat) tudnak játszani, de néha ki lehet fogni olyan játékot ami nem teljes káosz. Ez is elég szórakoztató úgyhogy én optimista vagyok ezzel a próbálkozással.
ajánlott olvasnivaló