Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kultúra

Az Agave könyvek közelgő megjelenései

Novemberben több érdekes kötet is a boltokba kerül.

2015.11.09. 17:25 | szerző: GeryG | kategória: Kultúra

Ahogy közeledik a karácsony, úgy bolydulnak fel többek között a könyvesboltok is, hiszen mi lehetne jobb ajándék egy jó könyvnél? Így gondolkozik az Agave könyvek is, akik több megjelenéssel is készülnek az ünnepekre.
A következő hetek premierjeit holnap Steven Saylor – A fúriák haragja című regénye nyitja meg, amely egy izgalmas ókori kalandot mesél el az ifjú Gordianusszal a középpontban. Az ókori világ háborúban áll, az itáliai államok Róma ellen lázadnak, még Alexandriában sincs nyugalom. Gordianus egykori tanítója, Antipatrosz után indul, mert az nyugtalanító tartalmú üzenetet küldött neki. Steven Saylor – A fúriák haragja című regénye tehát november 10-től vásárolható meg.
A sort november 17-én Lev Grossman – A varázslókirály című kötete folytatja. Ez a Varázslók-trilógia második kötete. Quentin és barátai elfoglalták Filloryt, királyokként és királynőkként uralkodnak a mesés világ felett, ahol semmi dolguk nincs, mint élvezni a hőstörténetek végén jutalmul járó boldogságot és vagyont. Egy nap azonban a felhőtlen uralkodásnak vége szakad: előbb a mágikus órafákkal történik valami borzalmas, majd kisvártatva egy nyúl halált és pusztulást jósol a világra.
A következő megjelenés John Scalzi egyre szélesebb körben ismert nevéhez köthető: lezárul (legalábbis egy időre) a Vének háborúja sorozat. Az utolsó kötet az Árnyékszövetség, amely valójában nem egy regény, hanem négy novella gyűjteménye. A Gyarmati Szövetség fennállása legkeményebb időszakát éli: a Földdel megromlott a viszonya, mivel lakói elárulva érzik magukat, a Konklávéval pedig a hivatalosan és a háttérben ápolt kapcsolatai szövevényesek és átláthatatlanok. Ráadásul az univerzum egy ismeretlen pontjában felütötte a fejét egy összeesküvés, amely nem csak a megdöntésüket tűzte ki céljául, hanem valami sokkal borzasztóbbat is. Ennél nagyobb veszéllyel még soha nem néztünk szembe: Harry Wilson hadnagynak és ismert társainak fondorlatos stratégiával kell felszámolniuk ezt az árnyékszövetséget, és rendezni diplomáciai kapcsolatukat minden irányba, hogy tovább élhessünk… remélhetőleg már a hibáinkból tanulva. Az Árnyékszövetség november 24-én várható.
Végül egy régi klasszikus kap új kiadást. A. C. Crispin és Alan Dean Foster írták meg a népszerű Alien-sorozat négy részének könyv változatait. Ezek most új borítóval külön-külön és díszdobozos gyűjteményben is újra a boltok polcaira kerülnek. Az egyes kötetek történetét felesleges is lenne leírni, hiszen azok a filmeket követik végig. ■

előző
következő
Az Agave könyvek közelgő megjelenései
Az Agave könyvek közelgő megjelenéseiAz Agave könyvek közelgő megjelenéseiAz Agave könyvek közelgő megjelenéseiAz Agave könyvek közelgő megjelenései

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló