Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kultúra

Az Agave könyvek közelgő megjelenései

Novemberben több érdekes kötet is a boltokba kerül.

2015.11.09. 17:25 | szerző: GeryG | kategória: Kultúra

Ahogy közeledik a karácsony, úgy bolydulnak fel többek között a könyvesboltok is, hiszen mi lehetne jobb ajándék egy jó könyvnél? Így gondolkozik az Agave könyvek is, akik több megjelenéssel is készülnek az ünnepekre.
A következő hetek premierjeit holnap Steven Saylor – A fúriák haragja című regénye nyitja meg, amely egy izgalmas ókori kalandot mesél el az ifjú Gordianusszal a középpontban. Az ókori világ háborúban áll, az itáliai államok Róma ellen lázadnak, még Alexandriában sincs nyugalom. Gordianus egykori tanítója, Antipatrosz után indul, mert az nyugtalanító tartalmú üzenetet küldött neki. Steven Saylor – A fúriák haragja című regénye tehát november 10-től vásárolható meg.
A sort november 17-én Lev Grossman – A varázslókirály című kötete folytatja. Ez a Varázslók-trilógia második kötete. Quentin és barátai elfoglalták Filloryt, királyokként és királynőkként uralkodnak a mesés világ felett, ahol semmi dolguk nincs, mint élvezni a hőstörténetek végén jutalmul járó boldogságot és vagyont. Egy nap azonban a felhőtlen uralkodásnak vége szakad: előbb a mágikus órafákkal történik valami borzalmas, majd kisvártatva egy nyúl halált és pusztulást jósol a világra.
A következő megjelenés John Scalzi egyre szélesebb körben ismert nevéhez köthető: lezárul (legalábbis egy időre) a Vének háborúja sorozat. Az utolsó kötet az Árnyékszövetség, amely valójában nem egy regény, hanem négy novella gyűjteménye. A Gyarmati Szövetség fennállása legkeményebb időszakát éli: a Földdel megromlott a viszonya, mivel lakói elárulva érzik magukat, a Konklávéval pedig a hivatalosan és a háttérben ápolt kapcsolatai szövevényesek és átláthatatlanok. Ráadásul az univerzum egy ismeretlen pontjában felütötte a fejét egy összeesküvés, amely nem csak a megdöntésüket tűzte ki céljául, hanem valami sokkal borzasztóbbat is. Ennél nagyobb veszéllyel még soha nem néztünk szembe: Harry Wilson hadnagynak és ismert társainak fondorlatos stratégiával kell felszámolniuk ezt az árnyékszövetséget, és rendezni diplomáciai kapcsolatukat minden irányba, hogy tovább élhessünk… remélhetőleg már a hibáinkból tanulva. Az Árnyékszövetség november 24-én várható.
Végül egy régi klasszikus kap új kiadást. A. C. Crispin és Alan Dean Foster írták meg a népszerű Alien-sorozat négy részének könyv változatait. Ezek most új borítóval külön-külön és díszdobozos gyűjteményben is újra a boltok polcaira kerülnek. Az egyes kötetek történetét felesleges is lenne leírni, hiszen azok a filmeket követik végig. ■

előző
következő
Az Agave könyvek közelgő megjelenései
Az Agave könyvek közelgő megjelenéseiAz Agave könyvek közelgő megjelenéseiAz Agave könyvek közelgő megjelenéseiAz Agave könyvek közelgő megjelenései

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló
Ingyen Rising Storm GOTY a Humble Store-ban Ingyen Rising Storm GOTY a Humble Store-ban
Újabb Spider-Man: Homecoming előzetes Újabb Spider-Man: Homecoming előzetes
Újabb képek az Escape from Tarkovból Újabb képek az Escape from Tarkovból