Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Konzol - Sony

A Sony megállapodott a Kojima Productionsszel

Kojima stúdiójának következő játéka PlayStation 4-exkluzív lesz.

2015.12.17. 06:29 | szerző: GeryG | kategória: Konzol - Sony

Mindenki előtt ismert a sztori, miszerint a Metal Gear szériát megálmodó Hideo Kojima összerúgta a port a Konamival, ezért hosszú évek együttműködése után elváltak útjaik. Ennek esett áldozatává többek között a Silent Hills projekt is. Kojima szerencsére nem az a kardjába dőlő típus, hamar talált magának másik partnert a folytatáshoz. Ez pedig nem más, mint a Sony.
„A PlayStation története a játékújításokról és nagyszerű új franchise-okról szól.” – mondta Andrew House, a Sony Computer Entertainment elnöke és globális vezérigazgatója – „Hideo Kojima nagy szerepet vállalt ebben a történetben, ezért nagy örömünkre szolgál, hogy a legújabb projektje a PlayStationnel együttműködésben születik meg. Örömmel várjuk a közös munkát, és szeretettel üdvözöljük a PlayStation csapatában.”
Bár a Kojima Productions immár tíz éve létezik, a Konamitól való elválás miatt úgy is tekinthetünk rá, mint egy vadonatúj játékfejlesztő-stúdió. Erről beszélt Kojima is.
„Új kihívás elé állít a saját, önálló stúdióm megalapítása, és örömömre szolgál, hogy ezt az utat a PlayStationnel kezdhetem el, akikkel már sok éve dolgozom együtt. Alig várom, hogy kiadjuk a PlayStationnel a legújabb lenyűgöző franchise játékunkat.”
Hogy ez milyen játék lesz, arról egyelőre semmit sem tudni. Az viszont biztos, hogy kizárólag PlayStation 4-re fog megjelenni. ■

hozzászólások (1)

GustyX
GustyX 2015.12.17. 09:10
Valószínűleg nem PS4 exkluzív lesz, hanem jön PC-re is. Ezt ő mondta.
ajánlott olvasnivaló