Assassin's Creed Origins
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

PC-n tér vissza Steve Jackson egyik legnagyobb sikere

A ’80-as évek lapozgatós könyvei négyrészes kalandjátékként elevenednek meg újra.

2016.01.15. 12:18 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Steve Jackson és Ian Livingstone nevét aligha kell bármelyikünknek is bemutatni, hiszen ők ketten nagyon fontos részesei napjaink szerepjátékainak kialakulásában. Lapozgatós könyveik a ’80-as, ’90-es években hazánkban is hatalmas népszerűségnek örvendtek. Jackson egyik legnagyobb sikerét a négyrészes Sorcery sorozattal érte el (itthon A Shamutanti dombok, Kharé – A csapdák kikötővárosa, Hét sárkánykígyó és Királyok koronája), amely érdekes újításként a varázslást is behozta a játékba.
Az inkle stúdió csapata most ezt a négy kötetet hozza el nekünk újra, videojáték formájában. Ahogy az az alábbi képeken is látszik, inkább egy interaktív kalandjátékról van szó, mintsem egy hagyományos szerepjátékról, így a készítők elsősorban a régi rajongókat szeretnék megcélozni alkotásukkal. A négy kötetet négy epizódra bontva készítették el, amelyből az első három iOS-re és Androidra már elérhető, míg PC-re az első kettő február 2-án, a harmadik pedig valamikor tavasszal érkezik meg. Az utolsó epizód is valamikor 2016-ban várható. A játékról bővebben a hivatalos oldalon olvashattok. ■


előző
következő
PC-n tér vissza Steve Jackson egyik legnagyobb sikere
PC-n tér vissza Steve Jackson egyik legnagyobb sikerePC-n tér vissza Steve Jackson egyik legnagyobb sikerePC-n tér vissza Steve Jackson egyik legnagyobb sikerePC-n tér vissza Steve Jackson egyik legnagyobb sikerePC-n tér vissza Steve Jackson egyik legnagyobb sikerePC-n tér vissza Steve Jackson egyik legnagyobb sikerePC-n tér vissza Steve Jackson egyik legnagyobb sikerePC-n tér vissza Steve Jackson egyik legnagyobb sikerePC-n tér vissza Steve Jackson egyik legnagyobb sikerePC-n tér vissza Steve Jackson egyik legnagyobb sikerePC-n tér vissza Steve Jackson egyik legnagyobb sikere
Steve Jackson's Sorcery!
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Steve Jackson's Sorcery!

hozzászólások (19)

Artyom
Artyom 2016.01.18. 00:23
Igen igen. Én az idővel alapból csaltam, mert az első elágazásnál én elmentem vaddisznóra vadászni az áruló nemes vára környékén, és valahogy úgy sose jött ki időre a vége, márpedig szerintem az ott kellett a befejezéshez. Aztán pedig a város után tettem egy szép kerülőt a törpe kovács felé, és ott volt minden, démonkutyák meg zombik által megszállt falu megmentése, meg valami boszorkányba is bele lehetett futni, szóval mire lekeveredtem a főszálra, megint elment vagy 2 fontos nap. Ezek után össze kellett volna szedni a létfontosságú sárkánydárdát, amit szintén csalva tudtam csak begyűjteni, mert valahogy nem találtam meg a számkódot a leágazáshoz. Tehát két durva csalás után még a várban is csalni kell, mert egyrészt van egy fejtörő amit asszem sosem fejtettem meg (lehet az is el van szúrva egyébként), és utána még szintén van valami számkód amit nem sikerült összeszedni. :D
Artyom
Artyom 2016.01.18. 00:25
Ja, a képességekkel is csaltam. Úgy döntöttem, hogy én egy rendkívül tapasztalt paplovag vagyok és nem vonatkoznak rám a korlátok, hogy hány varázslatot meg fegyvert-páncélt vihetek magammal.

Tehát olyan 4-5 durva csalás mellett se sikerült befejeznem a könyvet. :D
Barthezz
Barthezz 2016.01.18. 09:10
Akkor én elég ügyes voltam ^^, mert abszolút csalás nélkül sikerült a végére érnem, a napok száma is kijött, a felszerelés is megvolt és a rejtvényeket is megoldottam. Viszont ez nyilván sokadik nekifutásra jött ki és sajnos bármennyire is sokfelé lehetett menni, ahhoz, hogy végig tud vinni, egyetlen lineáris út jelentett megoldást, amit persze ki kellett tapasztalni a sok-sok nekifutás során.

Kalandkönyvek esetén sosem csaltam, maximum olyan dolgokban, ahol mondjuk elágazásnál vagy egy döntésnél random választva valamit az azonnali halált jelentett, ilyenkor nyilván nem kezdtem elölről, hanem visszalapoztam és a másik úton folytattam. Vagy ha egy harc vagy szerencsepróba során nagyon szerencsétlen számokat dobtam, nyilván újradobtam és nem kezdtem elölről az egész könyvet pár hülyén kijött kockadobás miatt.
Sityi
Sityi 2016.01.18. 11:12
Én speciel nagyon bírtam Az országút harcosát... Talán mert az volt az első KJK könyvem. Illetve ha már megemlítetted, itt lehet jó néhány könyvet letölteni elektronikus formában. ;-)
Amiga
Amiga 2016.01.18. 13:24
Én imádtam a Kaland, Játék, Kockázat könyveket. Emlékszem, amikor hétvégén megláttam az első kettőt az újságos kirakatában, és írta, hogy "A főhős te vagy". Akkorra már kijött egy Robur melléklet (aki emlékszik rá, ez a Galaktika riválisa volt egy időben) és szerintem az a melléklet volt Magyarországon az első lapozgatós történet... Valami sci-fi, "A titokzatos zóna", amiből most csak a haláltapikra meg egy kis robotra emlékszem, és rövid kis sztorik voltak rengeteg-féle befejezéssel és pontszámmal a végén. Azt imádtam, emiatt nagyon izgatott lettem az újságosnál és azonnal rámozdultam a két könyvre.

Ezek a Halálllabirintus és a Tűzhegy varázslója voltak, máig a legcsodálatosabb élményeim a témában. Aztán jött a Tűzhegy varázslója és a Gyíkkirály szigete.... áh, gondtalan gyerekkor... :-)
ajánlott olvasnivaló