Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

gamescom 2016

Shadow Tactics - Blades of the Shogun

Shadow Tactics gamescomos élmények

Hangulatos játék készül a Mimimi Productionsnél.

2016.08.21. 15:23 | GeryG | kategória: gamescom 2016

Az elmúlt napokban rengeteg játékhoz volt szerencsém a gamescomon, köztük olyan címekkel, mint a Battlefield 1, a World of Warcraft: Legion, a FIFA 17, vagy a Vampyr. Mégis az egyik legérdekesebb prezentációt Dominic Abé, a Mimimi Productions alapítója tartotta, aki a csapat új játékát, a Shadow Tactics – Blades of the Shogunt mutatta be.

Shadow Tactics gamescomos élmények

A projekt már korábbi bejelentésekor is felkeltette a figyelmemet, mivel gyerekkoromban imádtam a Commandos és később a Desperados játékokat, ez pedig nagyon hasonló játékélményt ígért. A hasonlóságot Abé sem tagadta, sőt, ő maga is úgy fogalmazott, nagy rajongója ezeknek a játékoknak és régóta szeretett volna hasonlót készíteni. Így született meg a Shadow Tactics, amelyet elsőre egy szamurájos, ninjás Commandosként lehetne leírni.
A prezentáción egy olyan küldetést láthattunk, amely nem lesz benne a teljes játékban, inkább csak a játékmenetet hivatott bemutatni. Ebben az irányítható öt karakterből kettőt, a harcost és a fiatal tolvajlányt láthattuk akció közben. Ahogy az egy ilyen játéktól várható, mindketten másban erősek, más eszközöket használnak, ezáltal más megoldásokat kínálnak egy-egy szituációra. A lány például sokkal lassabban képes elrejteni egy testet, hiszen jóval gyengébb, cserébe sokkal mozgékonyabb, sokkal könnyebben mászik fel bizonyos helyekre. A küldetésben meg kellett mérgeznünk célpontunkat, ám ehhez előbb a közelébe kellett férkőznünk. Csakhogy egy rakás őr vette körül, akiket el kellett tennünk láb alól vagy ki kellett játszanunk őket. A támadásainkhoz fel is használhatjuk a környezetünket, balesetnek állíthatjuk be azokat. Így a holttestek sem keltenek akkora gyanút. Bizonyos karakterekkel csapdát is állíthatunk. Lesznek éjszakai és havas pályák is, ezek mind más jelleget adnak majd a küldetésnek. A hóban például lábnyomokat hagyunk, amit észre vesznek az őrök és követni is kezdik. Ez pedig újabb csapdaállítási lehetőséget kínál. A játékmenet tehát egy az egyben a már említett játékokra hajaz, de jótól lopni nem bűn, az ott jól működő dolgok (mint az őrök látóterének megjelenítése) itt is jól működnek.

Shadow Tactics gamescomos élmények

A fejlesztők elmondása szerint az öt karakter sosem lesz egyszerre a pályákon, de a küldetéseket úgy építik fel, hogy váltogatják majd a szereplőket, így véve elejét, hogy minden feladatot egy kedvenccel akarjunk megoldani. Egy-egy misszió nagyjából 1-2 órát vesz majd igénybe és 10-12 ilyen fejezetből áll majd a sztori. A látvány egyébként teljesen korrektnek tűnt, kicsit rajzfilmszerű hatást keltett, de ez jól illeszkedett a hangulathoz.
A Shadow Tactics – Blades of the Shogun továbbra is előkelő helyet foglal el a kívánságlistámon. Bátran ajánlom már most a műfaj rajongóinak figyelmébe, mert az utóbbi időben ritkák az ilyen játékok, mint a fehér holló. Aki szeretett a zöld sapkás kommandóssal és társaival a világháborúban, esetleg John Cooperrel és bandájával a vadnyugaton lopakodni és taktikusan becserkészni az ellent, az biztosan jól fog szórakozni a szamurájok korában is. A megjelenésre a tervek szerint még ez év vége előtt sor fog kerülni PC-n, Macen, Linuxon, valamint PlayStation 4-en és Xbox One-on. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Shadow Tactics - Blades of the Shogun
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Shadow Tactics - Blades of the Shogun

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló