Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

gamescom 2016

Overwatch Overwatch

gamescom 2016: Overwatch összefoglaló

Új pályát és animációs filmet mutattak be a kiállítás során.

2016.08.29. 14:26 | szerző: Dino | kategória: gamescom 2016

A gamescom során beültünk a Blizzard Overwatch prezentációjára is, amely során a játék múltjáról és jelenéről tudhattunk meg dolgokat. (Sajnos a jövőre vonatkozó kérdéseket leginkább hárították a fejlesztők...) A multiplayer akciójáték nagyobb sikert hozott, mint amire számítottak: 15 millióan játszottak már vele a megjelenés óta. A továbbiakban is ingyenes tartalmi bővítéseket fognak kiadni, az első ilyen nemrég a 22. hős, Ana Amari volt, egy erősen anya típusú karakter, aki amúgy a játékbeli Pharah anyja is a sztori szerint. Ennek megfelelően támogató típusú szereplő. Az első játékbeli eseményre szintén nemrég került sor, az olimpiával párhuzamosan. A Summer Games során extra lootboxok voltak, továbbá kaptunk egy Lúcioball nevű játékmódot is (a Rocket League-hez hasonló labdajátékot egy külön karakterrel), azonban ezt az esemény zárásával pihenőre küldték. Ez persze nem zárja ki, hogy később még ne találkozzunk vele – vagy valami hasonló új játékmóddal.

A gamescomon mutatták be az Eichenwalde nevű új pályát, amely egy tipikus fekete-erdei – Stuttgart-közeli – német kisváros hangulatát hozza. A játék hátteréhez úgy kapcsolódik, hogy a keresztesek vezetője, Balderich von Adler (a játékbeli Reinhardt mentora) és maroknyi csapata itt próbálta megakadályozni egy mechanikus gépekből álló hadsereg támadását. A pályához kapcsolódó játékmódban a támadóknak egy kerekeken guruló faltörő kost kell először megszerezniük, majd elkísérniük a célba, megszerezve Balderich maradványait. A pálya függőlegesen elég jelentős kiterjedésű, sok magas helyet lehet kihasználni. Emellett pedig a célhoz közeledve egy felvonóhidat találunk, ahol nem biztos, hogy a hagyományos „choke point” karakterek lesznek a leghatásosabbak az átjutásra.

Mivel egy multiplayerre kihegyezett játékban nem igazán lehet történetet mesélni, a Blizzard belekezdett egy animációs kisfilmekből álló sorozatba, amelynek legújabb darabját, a The Last Bastiont a gamescom idején mutatták be. Mint a prezentáció során megtudtuk, továbbra is az ehhez hasonló kisfilmekre koncentrálnak a Blizzardnál, az Overwatch karaktereihez kapcsolódó egészestés filmre nem számíthatunk. Persze várhatóan nem kerül sorra az összes karakter, de szeretnék még folytatni a szériát, a többiekről pedig képregények jelenhetnek meg, mint ahogy Ana esetében is volt.

Overwatch
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Overwatch

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló