25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Ismét hallatott magáról az Ancestors: The Humankind Odyssey

Az Assassin’s Creed készítőjének új játéka évek óta készül csendesen.

Írta: GeryG

2015-ben jelentette be a Panache Digital Games, hogy készül új játékuk, az Ancestors: The Humankind Odyssey. A játék és a stúdió érdekessége, hogy mindkettő ahhoz a Partice Désiletshez kapcsolódik, akinek olyan játékokat köszönhettünk, mint a Prince of Persia: The Sands of Time, a Tom Clancy’s Rainbow Six 3: Raven Shield vagy a leghíresebb, az Assassin’s Creed. A veterán fejlesztő és csapata azonban nem az a szószátyár típus, így az elmúlt két évben gyakorlatilag nem lehetett hallani az új projektről. Ma azonban egy horvátországi rendezvény keretein belül új részletekkel álltak a közönség elé.

Bár az Ancestors: The Humankind Odyssey eredetileg epizódokra bontva jelent volna meg, mostanra ezt a koncepciót elvetették és helyette egy nagy játék fog megjelenni. Ennek oka, hogy a projekt túl nagyra nőtt az évek során. A külső nézetű játék mostanra elérte a játszható állapotot, de még így is messze a premier. A történet 10 millió évvel ezelőtt veszi kezdetét és nagyjából 8 millió évet ölel majd fel – az események Afrikában játszódnak majd. A játékmenet egyik alapját az erőforrás-menedzsment és a túlélő elemek adják, utóbbiak között felbukkanhat a kannibalizmus is, hiszen ez is része az emberiség történelmének. Természetesen lesznek benne konfliktusok a törzsek között, de ezek kidolgozása még várat magára. A karakterekért ugyanazok a fejlesztők felelnek, akik annak idején életre keltették Eziót az Assassin’s Creed II-ben és Perzsia hercegét. A játékot úgy tervezik meg, hogy csak eszközt adjon a játékosok kezébe, hogy azok megalkothassák saját őseik történeteit.

Désilets a fentieken túl olyan részleteket is elárult a projekttel kapcsolatban, hogy 32 fős gárda dolgozik rajta, amelyet nők és férfiak vegyesen alkotnak. Hétfőnként nem dolgoznak (ez Désilets kikötése). A projekt anyagi háttere biztos, így e téren nem lehet gond. A fejlesztő korábban egy másik projekten is dolgozott, amely az 1666: Amsterdam címet viseli, de ennek munkálatai jelenleg szünetelnek.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!