Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

gamescom 2017

Age of Empires IV

Age of Empires IV bejelentés

Hosszú évek után folytatódik a népszerű stratégiai sorozat, az új részt a Relic Entertainment készíti.

2017.08.22. 12:44 | szerző: GeryG | kategória: gamescom 2017

1997 óta, vagyis immár húsz éve íródik az Age of Empires széria történelme, amely kissé talán meglepő módon így is mindössze három számozott epizódot ért meg. Persze ezekhez rengeteg kiegészítő készült, majd jöttek a felturbózott kiadások, ahogy nem maradhatott el a kötelező online epizód sem. Az utolsó számozott rész, az Age of Empires III is már több mint tíz éves, hiszen 2005-ben jelent meg.

A Microsoft az idei gamescomra tartogatta a hírt, amelyet ügyesen tartottak titokban mostanáig: készül a folyatás, jön az Age of Empires IV. A fejlesztést nem akárkikre bízták, hiszen a valós idejű stratégiák terén nagy tapasztalattal rendelkező Relic Entertainment (Warhammer 40,000: Dawn of War széria, Company of Heroes két része) készíti a játékot.

Egyelőre nagyon keveset tudni a projektről, ezen a bejelentéshez járó első trailer sem javít sokat. Annyit viszont ki lehet következtetni belőle, hogy a játszható népek elég széles skálán mozognak, hiszen láthatunk ókori rómaiakat, spanyol hódítókat, aztékokat, indiánokat, de még szamurájokat is. Ráadásul a korszakok is változatosnak ígérkeznek. Arról viszont egyelőre korai lenne beszélni, hogy a játék mikor jelenhet meg. Ugyanígy az is kérdéses, hogy Steamen elérhető lesz-e. ■

Age of Empires IV
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Age of Empires IV

hozzászólások (3)

LordMatteo
LordMatteo 2017.08.23. 01:35
Nem hiszem hogy a videónak köze van a 4-es játékhoz, ez nem Empire Earth. :) Inkább egy emlékeztető, hogy mi volt eddig, erre jobban utal szerintem az, hogy ezek nagyrészt az eddigi artwork-ök a korábbi játékokhoz.
ivanova36
ivanova36 2017.08.23. 07:17
Na igen, igaz kor váltás eddig is volt benne, elég ha az AoE 1-ben a kőkorbeli kezdésre gondolunk, igaz nem ekkora léptékekben.
Más felől nem is baj hogy nem Empire Earth vagy Civ, elég volt azokban megszívni ha lemaradsz a fejlődésben akkor hamarosan a viktoriánus korabeli vitorlás sorhajóidat fogpiszkálókra bombázza az ellenfél egy darab szipiszupi csatahajója a 9 db 406mm ágyúiból.
Noggle
Noggle 2017.08.28. 19:57
Nekem az AoE3 nem jött be annyira, remélem ez jobb lesz.
ajánlott olvasnivaló