Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

A sötétség napfényes oldala

2003.05.29. 18:59 | Dino | kategória: Mozi

Az élet nagy forgatókönyvíró: a legbanálisabb történetekről utólag kiderül, hogy egy csapat forgatókönyvíró megfeszített közös munkájának eredménye, a legfantasztikusabbak viszont a valóságon alapulnak. A sötétség leple (Darkness Falls, hazai bemutató: június 5.) például igazi rém-mesének tűnhet. Szerepel benne többszáz éves átok, arcát a fény elől porcelán-álarccal rejtegető asszony, eltűnt gyerekek és egy város, amely megmagyarázhatatlan félelembe burkolózik. És mégis: igaz, hogy a film az USA-ban játszódik egy Darkness Falls nevű faluban, de szinte minden, ami a vásznon látható megtörtént Ausztráliában egy kis halásztelepülésen, a szépnevű Port Fairyben.
A kisvárosban valóban élt egy asszony, aki – miután halász férje a tengerbe veszett – sütemények készítéséből tartotta fenn magát, és az a gyerek, akiknek épp kiesett egy foga, egy speciális sütit kapott tőle. Az asszony egy csúnya égési sebe miatt valóban kerülte a fényt, valóban boszorkánysággal vádolták és megölték: és város attól kezdve valóban minden hazulról elszökött gyerek eltűnését az ártatlanul meglincselt boszorkány átkával magyarázott.
A leszármazottak legnagyobb örömére. A halászat már feleolyan jó üzlet, mint a turistaforgalom. Melbourne-ből rendszeresen érkeznek a turistabuszok, hogy a távol-keleti és amerikai társasutazók szippanthassanak egy kis igazi átkozott levegő. A sötétség leple USA-beli bemutatója óta pedig még nagyobb a felhajtás: a környéken: megtört az átok! ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Forrás: IC Press

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló