Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Hardver

12 TB-nál tart winchestereivel a Seagate

12 TB-nál tart winchestereivel a Seagate

Az IronWolf, IronWolf Pro és BarraCuda Pro szériák kapnak hatalmas kapacitású modellt.

2017.10.10. 10:12 | szerző: Dino | kategória: Hardver

Ahogy nő a felhasználók tárkapacitás-igénye, úgy növelik a gyártók is folyamatosan a háttértárolók méretét. Kb. 25 évvel ezelőtt az első winchesterem egy 44 MB-os Seagate ST-157A volt (az itteni fotón a jobb oldali dobozka, amelyet mind a mai napig használok - igaz, ablaktámasznak :-) ), ma meg már pár terabyte is simán megtelik pillanatok alatt (főleg, hogy egyre több játék jár már 100 GB környékén, de ha a kamerával Full HD-ban 60 fps-sel rögzítek felvételt, az is rendesen eszi a HDD-t).

A legnagyobb kapacitású winchesterrel jelenleg a Seagate büszkélkedik, bejelentették ugyanis 12 TB-os merevlemezeiket. Az asztali gépekbe szánt BarraCuda Pro és a főleg NAS-okhoz ajánlott IronWolf és IronWolf Pro szériák kaptak ilyen hatalmas helyet biztosító - de természetesen 3,5 hüvelykes méretű - modelleket. A Pro termékekre ráadásul 5 éves garanciát vállal a gyártó, amelyből az első két évben adathelyreállítási szolgáltatást is biztosít - azaz ha ez alatt az idő alatt sérülne meg a winchester, ingyen helyreállítják róla az adatokat.

Lássuk, ki mekkora helyen gazdálkodik a számítógépében! Írjátok meg egy hozzászólásban, hogy mekkora winchester(eke)t/SSD-ket használtok (és esetleg mekkorára cserélnétek le, ha elfogy a hely rajtuk). ■

hozzászólások (4)

Dino
Dino 2017.10.10. 10:16
Meg is nyitnám a sort: egy 128 GB-os SSD és egy 1 TB-os winchester van a gépemben, egy 1 TB-os külső winchester szolgál biztonsági mentésekre, valamint egy NAS-ban két 1 TB-os HDD van médiatárolási és backup célra (RAID-ben tükrözve) - de ez utóbbi hamarosan bővítésre kerül, mert gyakorlatilag megtelt. (Várhatóan két 4 TB-os Seagate IronWolf kerül a NAS-ba, valószínűleg a Pro modell, az az 5 éves garancia ugyanis csábítóan hangzik - eddig jellemzően 3 év után haltak meg a NAS-ban éjjel-nappal pörgő merevlemezek.)
Aruns
Aruns 2017.10.10. 11:08
12 TB? Hogy egy klasszikust idézzek az asztali gépek HDD-inek hajnaláról: bazi öreg vagyok már...
Shadowguard
Shadowguard 2017.10.10. 12:36
Egy 500GB-s HDD tisztán a rendszernek, programoknak (régebben SSD volt, de az megadta magát és nem veszem észre a különbséget) és egy másik 2TB-os minden egyébnek (mind a kettő WD Black).
Plusz van mellette 6 2TB-os WD MyBook :-D
Dino
Dino 2017.10.10. 13:19
Shadowguard: A MyBookokból akkor megvan a 12 TB-od ;-)
ajánlott olvasnivaló