Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Football Manager 2018

A Football Manager 2018 scouting rendszeréről

Az SI Games tényleg begyújtotta a rakétákat, jönnek az infók az idei részről.

2017.10.11. 15:38 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A minap még a csapaton belüli dinamikáról és összhangról számoltunk be, máris megérkezett az újabb információcsomag a Football Manager 2018-ról. A készítők ezúttal a játékos-megfigyelést és általában a tehetségek felkutatását mutatják be. Ez eddig is fontos része volt a játéknak – ahogy a valós életben is minden futballklub folyamatosan kutatja a potenciális tehetségeket -, ám idén igyekeznek ezt is felújítani.

Az egyik újdonság a scouting recommendation pont, vagyis egy olyan mutató, amely kiegészíti az eddigi rendszert. Eddig egy-egy lehetséges igazolásnál öt csillaggal jelölték az aktuális formáját és a benne rejlő potenciált. Most ezt az információt egészítik ki egy százalékos ajánlással, amely a játékos-megfigyelők ismereteitől is függ. Kiküldött megfigyelőink az általunk meghatározott rendszerességgel fogják küldeni az ajánlott játékosokat. Egy picit megbolygatják a megfigyelők fókuszát is. Megadhatjuk nekik, hogy általánosságban milyen játékost keressenek, ez a hosszú távú tervezet. A rövid távú terveket pedig kifejezetten az átigazolási időszakban érdemes majd használni, ezzel ugyanis sokkal pontosabban meghatározhatjuk, hogy milyen posztra, milyen kaliberű és milyen adottságokkal rendelkező focistát szeretnénk. Egy ilyen feladat kiszabásakor a megfigyelő minden más általános feladatát félreteszi, és csak erre koncentrál. A megfigyelőink persze most sem csak a potenciális igazolásokkal foglalkoznak, hiszen kérhetünk tőlük elemzéseket a ránk váró ellenfelekről is. Szintén változás, hogy most már külön költségvetéssel rendelkezik a megfigyelő-hálózatunk is. Ám ezt érdemes lesz okosan kezelni, mivel lényegében az átigazolási keretből (és a játékosok fizetésének keretéből) csíphetjük le a megfigyelésre szánt összeget. Lehetőségünk lesz különböző adatbázisokat is megvásárolni, az olcsóbbak csak a saját bajnokságunkra korlátozódnak, de akár vehetünk az egész világot lefedő adatbázist is.

A tavalyi epizódban debütált a játékosok teljesítményét mérő adatelemzés, amely idén sokkal nagyobb szerepet kap. Részletes statisztikákat böngészhetünk át minden játékosunkról, amelyek képet adnak aktuális formájukról és a szezonban nyújtott teljesítményükről. A klub vezetőségét megkérhetjük, hogy külön adatelemző központot nyissanak, hogy még teljesebb elemzéseket kapjunk a játékosainkról.

A Football Manager 2018 a tervek szerint november 10-én fog megjelenni, ám a készítők várhatóan két héttel a premier előtt egy zárt bétát is tartani fognak. Ezen a játék előrendelői vehetnek majd részt, előrendelni pedig a hivatalos oldalon lehet a játékot. ■

Football Manager 2018
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Football Manager 2018

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló