Super Mario Party
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Far Cry 5

Far Cry 5 kérdezz-felelek

A Ubisoft videós formában válaszolt a kooperatív módot érintő leggyakoribb kérdésekre.

2017.11.05. 13:51 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Far Cry 5-tel a Tom Clancy’s The Divisionnel és a Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlandsszel indított el. A Far Cry 5 bejelentése óta hangoztatják, hogy ez bizony egy teljesen újszerű élmény lesz (legalábbis a sorozaton belül), hiszen itt mindent a közös mókának rendelnek alá. Ha őszinték vagyunk, akkor a megújulás rá is fér a szériára, hiszen a Far Cry 3 óta gyakran éri kritika az újabb epizódokat, hogy valójában semmit sem fejlődtek az évek során.

A francia kiadó a napokban több videót is fellőtt a világhálóra, amelyben kifejezetten a kooperatív módot érintő leggyakoribb kérdésekre adják meg a választ. Az első videón a barátaink meghívásának módját magyarázzák el. Ez nagyjából megfelel a Wildlandsben megismert rendszerre, vagyis a barátaink listájáról bárkit behívhatunk játszani, akinek megvan a Far Cry 5. Miután ők elfogadták a meghívást, automatikusan bekerülnek a játékunkba, és felbukkannak valahol a közelünkben.

A második videóban az egyik legtöbb visszhangot kiváltó kérdésre kapunk választ, vagyis arra, hogy miként menti a játék a kooperatív módban elért eredményeinket. Kettős rendszerben ment majd a Far Cry 5, vagyis külön a karakterünk fejlődését és külön a játék világának alakulását. Előbbit akkor is elmenti, ha valakihez mi csatlakozunk, ám utóbbit mindig csak a host oldalán menti. Vagyis amikor mi hívunk meg valakit játszani, akkor a világ változásait nálunk menti, a meghívott félnél pedig csak az ő karakterének fejlődését. És persze fordítva. A készítők röviden úgy fogalmaztak: ha meghívottként csatlakozunk egy barátunk játékához, akkor mi csak egy friend for hire, vagyis egy „felbérelt barát” leszünk neki.

A következő video rövid, de lényegre törő. Arra kapunk benne választ, hogy a teljes játékot végig lehet-e játszani kooperatív módban. Nos, majdnem. Az oktató rész és a bevezető kivételével a teljes történetet teljesíthetjük közösen.

A negyedik kérdés elég érdekes. A kooperatív módban nem kerülhetünk túl távolra egymástól, vagyis nem vándorolhatunk el a világ két legtávolabbi pontjára, hogy távcsővel kémleljük egymást. Ha túl messzire sodródunk egymástól, a játék egyikünket automatikusan visszateleportálja a másik közelébe.

Az utolsó kérdés pedig a zsoldosokra vonatkozik. A kooperatív módban is lesz lehetőségünk MI által vezérelt zsoldosokat felbérelni, hogy segítsenek egy-egy küldetés során. Ám ezeket mindig csak a host bérelheti fel és ő is adhat nekik utasításokat.

A fenti részletek alapján a Far Cry 5 kooperatív módja valóban kimeríti a friend for hire fogalmát. Amikor mi társulunk be valaki mellé, valóban csak egy felbérelt segítő leszünk. Hogy ez jó vagy rossz döntés-e, azt előre nehéz lenne megválaszolni. Mindenestre a mentési problémákat könnyedén át lehet hidalni azzal, hogy megállapodunk barátunkkal abban, hogy ki legyen az állandó host. Így mindenki nagyjából ugyanazt az élményt kapja, és nem lesznek történetvezetési anomáliák sem.

A Far Cry 5 február 27-én fog megjelenni PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra. ■

Far Cry 5
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Far Cry 5

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló