Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

DayZ

Jövőre megjelenhet a DayZ

A játék röpke négy éve tengődik korai változat státuszában, de az ígéretek szerint jövőre megérkezik a végleges kiadás.

2017.12.04. 17:57 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Bohemia Interactive az elmúlt években egy picit feldarabolódott a projektjei között. Egyszerre dolgoztak ugyanis az Arma 3 kiegészítőin, a Take on Mars játékokon, valamint természetesen nem feledkeztek meg a DayZ-ről sem. Utóbbi 2013 decemberében érkezett meg a Steamre, ahol korai változatában az óta is leledzik. Habár a felhasználói értékelések nem festenek túl szép képet a játékról, azért csak sikerült eladni belőle jó 3 millió példányt.

A fejlesztők a napokban pedig bejelentették, hogy bár előbb szerettek volna végezni vele, de végül a teljes kiadás 2018-ban fog megjelenni PC-re és Xbox One-ra. Érdekesség, hogy korábban PlayStation 4-re is bejelentették a játékot, ám erről a változatról mély hallgatásba burkolóznak a készítők. Egyelőre a PC-s és X1-es kiadás premierjének pontos dátuma sem ismert, de azt azért elárulták, hogy a végleges megjelenéssel nem ér véget a munkájuk. A DayZ-re mint szolgáltatásra tekintenek, amely a premierje után is tovább fog bővülni. ■

DayZ
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
DayZ

hozzászólások (4)

Lacko
Lacko 2017.12.04. 18:33
...és nem is beszélve az Argo-ról, meg arról a kis indie cuccukról. Plusz a folyamatosan megjelenő arma3 DLC-król.
GeryG
GeryG 2017.12.04. 19:26
Jó-jó, utóbbira duzzogva ráhúzhatjuk a "kiegészítők" kifejezést. :P De tény, elég sokfelé morzsolódik a figyelmük, nem csoda, hogy a DayZ sem akar egyről a kettőre jutni. :)
david139
david139 2017.12.04. 22:10
Bek*phatják, 4 éve megvettem ezt a szennyet, akkor még elindulni is képtelen volt normálisan. Aztán 1-2 éve kipróbáltam megint, akkor elindult, de röhejes zombik, animáció stb. Ennél rosszabbul még nem nagyon költöttem el 6k-t.
Lacko
Lacko 2017.12.05. 09:27
Én a régi DayZ (ami egy arma mod) is utálom, mert rászabadította a pszichopata tiniket az öregecskedő, de talpig úriember arma játékosokra. Szóval ezt az új förmedvényt semennyire se sajnálom. Kicsit reménykedtem benne, hogyha megjelenik, akkor lekopnak az idióták az arma szerverekről - de azért sok reményt nem fűzök hozzá.

A Bohemia azért elég nagyra nőtt az évtizedek alatt és úgy dolgoznak, hogy egy-egy ilyen projektjük igaziból egyemberes. Tehát a DayZ-t is egy srác csinálja, meg a Take On Mars-ot is egy srác csinálja. A játékmotor adva van, tehát a felelős személy csak azon dolgozik és hegesztgeti a saját kis projektjét. Ha nekik kell valami (pl új modellek, animációk, hangok), akkor erre kapnak specialistákat egy-két napra. De a cég maga egyértelműen az arma-ra fókuszál. Tehát ezek az egyéb projektjeik nem igazán akasztják meg a fejlesztést.
ajánlott olvasnivaló