Pokemon Let's Go
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Sid Meier's Civilization VI

Krí indiánok a Sid Meier’s Civilization VI: Rise and Fallban

Újabb nép mutatkozott be, Pîhtokahanapiwiyin főnök vezetésével.

2018.01.03. 17:56 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Firaxis ma tovább folytatta a Sid Meier’s Civilization VI Rise and Fall kiegészítőjében érkező új népek bemutatását. A koreaiak, a hollandok, a mongolok és legutóbb az indiaiak (igaz, ők már az alapjátékban is szerepeltek, most csak új vezetőt kapnak) mellett most bemutatkoznak a krí (Cree) indiánok is.

Őket a szinte kimondhatatlan nevű Pîhtokahanapiwiyin vezeti, aki egyszerre igyekezett jó kapcsolatot ápolni a kanadai kormánnyal és közben megóvni a saját népét. Ez pedig végül olyan döntésekhez vezetett, amelyek miatt tévesen árulással bélyegezték meg. A játékban a Pîhtokahanapiwiyin vezette krí indiánok a többi néphez hasonlóan kapnak egyedi egységet, vezetői képességet és épületet is. Saját egységük az Okihtcitaw lesz, amit egyszerűen csak harcosként lehetne lefordítani, ám valójában ennél sokkal fontosabb szerepet töltöttek be a törzs életében. Gondoskodtak a védelemről, a vadászatról, valamint a törzs vezetéséből is kivették a részüket. E tisztelet miatt a játékban az egység megvásárlásakor rögtön egy ingyenes előléptetést is kapunk hozzájuk.

Az indiánok egyedi épületet a Mekewap, amely egy könnyen és gyorsan felépíthető menedékként üzemelt. Ha ilyet építünk egy bónuszt vagy luxust adó terület mellé, akkor birodalmunk termelési, erőforrás, élelem és arany bónuszokat kap. Az indiánok exkluzív vezetői képességének köszönhetően a kiépített kereskedelmi útvonalak extra élelmet és aranyat adnak, valamint Pîhtokahanapiwiyin békés törekvései miatt az összes szövetséges birodalom felajánlja a területeinek láthatóságát.

A Sid Meier's Civilization VI Rise and Fall kiegészítője február 8-án fog megjelenni, a krí indiánokról a hivatalos oldalon olvashattok bővebben. ■

Sid Meier's Civilization VI
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Sid Meier's Civilization VI

hozzászólások (1)

szbszig
szbszig 2018.01.03. 23:13
Gondolom, a narrátorhölgy sem véletlenül maradt inkább a Chief Poundmaker elnevezésnél. :D
ajánlott olvasnivaló