Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü

Brutális méretű monitort villantott az NVIDIA

Brutális méretű monitort villantott az NVIDIA

Az Acerrel, ASUS-szal és HP-val közösen tervezett kijelző röpke 65 colos méretével, 4K-s felbontásával és 120 Hz-es képfrissítésével hódíthat.

2018.01.08. 14:25 | szerző: GeryG | kategória: Kütyü

Az Nvidia neve az évek során összeforrt a videokártyákéval, hiszen jelenleg az AMD-vel közösen uralja a hardverpiac e szegmensét. A cég azonban igyekszik lassan, de biztosan szélesíteni a portfólióját, így többek közt játékkonzolt is terveztek már (ez a Shield). Most pedig elérkezettnek látták az időt, hogy a monitorok piacára is betörjenek, és ha már betörnek, akkor rögtön valami elképesztőt villantsanak.

Így született a cég első gamer monitora, a BFGD (Big Format Gaming Display), amely minden paraméterében tekintélyt parancsoló. Az Acerrel, ASUS-szal és HP-vel közösen tervezett kijelző ugyanis az átlagos háztartásokban található TV-k átmérőjének durván másfélszeresét kínálja, vagyis 65 colt. Ez nagyjából 165 cm-nek felel meg. Ekkora méretben természetesen már 4K-s felbontás dukál, ami mellől nem hiányozhat a HDR-támogatás sem. Mindezt ráadásul 120 Hz-es képfrissítéssel párosítják. A technológiai oldalt továbbá a G-Sync és a beépített NVIDIA Shield is gyarapítja. Utóbbi révén a dobozban egy kontrollert is találunk.

Persze ahhoz, hogy a 4K-s felbontást és a 120 Hz-es képfrissítést egyszerre élvezhessük, olyan videokártyára is van szükség. Olyanra, amilyen ma még nem nagyon van a piacon. Így a BFGD megvásárlását első körben csak a legnagyobb fanatikusoknak lehetne ajánlani, akiknek nem számít, hogy az egyelőre még titokban tartott árcédulán mekkora összeg szerepel. De most még nekik is várniuk kell erre a monstrumra, ugyanis a premierre leghamarabb valamikor a nyáron lehet számítani. A monitorról bővebben a hivatalos oldalon olvashattok. ■

hozzászólások (6)

GeryG
GeryG 2018.01.08. 17:41
Ez már nekem is eszembe jutott! :D
Bomc.
Bomc. 2018.01.09. 09:54
Ekkora kijelzőt 1 m-ről nézni?! :O
gregmerch
gregmerch 2018.01.09. 14:51
Esélytelen! Minimum 3-4 méter! Nekem pont ekkora, ilyen felbontású tévém van, azt kb. 5 méterről nézem. Arra vannak kötve a konzolok, és tud vezeték nélküli megjelenítést produkálni PC-vel összepárosítva is. Annyi, hogy az nem nVidia, hanem LG.
gregmerch
gregmerch 2018.01.09. 14:56
De akár egy hosszabb HDMI vezeték, vagy vezeték nélküli perifériák mellett is használható. Amúgy vannak táblázatok, hogy mekkora képernyőt milyen távolról érdemes nézni.
Peace
Peace 2018.01.09. 15:17
Jók ezek a kalkulátorok, de azért annyira mégsem. Én is nézegettem ilyet tv vásárlás előtt. Mindenképpen 50"-ost szerettem volna és azt írta, hogy 2,13 m-ről teljesen rendben is van. Körülbelül 2 m-ről nézzük a tv-t, de odamértem a falhoz a 127 cm-t és bődületesen nagy volt. Így lett végül 42-es és teljesen szuper ilyen távolságra. ;-)
ajánlott olvasnivaló