25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Négy éves a konzolos World of Tanks

Az elmúlt négy évben rengeteget fejlődött és bővült a tankos MMO, amellyel világszerte 14 millióan játszanak.

Írta: GeryG

A Wargaming a napokban érdekes statisztikával rukkolt elő annak apropóján, hogy a World of Tanks konzolos változata idén négy éves. 2014-ben Xbox 360-ra jelent meg, akkor még a maihoz mérten igen karcsú tartalommal. Ma már Xbox One-ra és Xbox One X-re, valamint PlayStation 4-re és PlayStation 4 Próra is elérhető a játék. Az eredeti premierkor még csak „alig” 100 tank, 3 nemzet és 12 pálya állt a játékosok rendelkezésére. Ezek a számok idén már 660 tank, 9 nemzet és 90 pálya, vagyis a fejlődés valóban jelentősnek mondható – legalábbis tartalom terén mindenképp.

A World of Tanks konzolos változataival 14 millióan játszanak világszerte, akik 44 milliárdnál is többször tüzeltek, ezzel 2,9 milliárd páncélost adtak át az enyészetnek a 90 millió megvívott csata során. És a fenti adatokba nem is számolták bele az öt War Stories kampányt, amelyek egyszemélyes és kooperatív módban is teljesíthetőek.

A Wargaming szeretné megünnepelni ezt a sikeres négy évet. Ezért minden játékos, aki februárban bejelentkezik és legalább egy mérkőzést megnyer, ajándékba megkapja a japán Tier II-es Ashigaru Te-Ke tankot. Emellett holnaptól új kínai harckocsik is debütálnak a játékban. Az újdonságok között szerepel a Tier II-es T-26G, a Tier IV-es SU-76G, a Tier VII-es T-34-2G, a Tier X-es WZ-113G, valamint a Yazi WZ-120-1G-FT és az Alpine Tiger WZ-111 is.

A World of Tanks Xbox One változata február 16. és 19. között ingyen lesz kipróbálható, vagyis az online játékhoz nem lesz szükség Xbox Live Gold előfizetésre.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!