Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kultúra

Megérkezett Oliver Bowden – Assassin’s Creed Origins: Sivatagi Eskü című regénye

Megérkezett Oliver Bowden – Assassin’s Creed Origins: Sivatagi Eskü című regénye

Az ifjú Bayek egy nap arra ébred, hogy apja minden nyom nélkül eltűnt. Útra kel, hogy választ találjon kérdéseire.

2018.02.26. 14:49 | szerző: GeryG | kategória: Kultúra

Oliver Bowden 2011 óta önti szavakba az orvgyilkos testvériség és a templomos rend közti évezredes háború történetét. Ő az, aki a Ubisoft talán legsikeresebb videojáték-sorozatát, az Assassin’s Creed szériát regény formába öntötte. Először rendhagyó módon a második játékkal, az Assassin’s Creed II-vel kezdte, majd egy visszaemlékezés formájában papírra vetette Altair történetét is. Ezt követően szépen sorban az összes eddig megjelent játékot (kivéve az Assassin’s Creed Rogue-t és az Assassin’s Creed Chronicles trilógiát) feldolgozta.

Mivel a Ubisoft 2016-ban ideiglenesen pihenőre küldte az orvgyilkosokat, így Bowden sem írt újabb regényt. Helyette kaptunk egy adaptációt a könnyen felejthető mozifilmről, valamint Matthew J. Kirby tollából egy teljesen új könyvsorozat is útjára indult. Ám tavaly ősszel újult erővel tért vissza a Ubisoft aranytojást tojó tyúkja, az Assassin’s Creed Origins remekül sikerült. Így nem meglepő, hogy a napokban megjelent Oliver Bowden legújabb regénye is, az Assassin’s Creed Origins: Sivatagi Eskü.

A történet az ifjú Bayekről szól, aki Kr.e. 70-ben egyik napról a másikra kell, hogy felnőjön. Az Egyiptomi birodalomban ugyanis egy rejtélyes gyilkos szedi áldozatait, akinek feltett szándéka, hogy végleg eltörölje a titokzatos mendzsai rend vérvonalát. Bayek egy nap arra ébred, hogy apja nyomtalanul eltűnt, ezért felkerekedik a Nílus mentén, hogy válaszokat találjon kérdéseire és szembeszálljon a világát fenyegető sötét erőkkel. ■

hozzászólások (4)

ivanova36
ivanova36 2018.02.26. 19:56
" így Bowden sem írt újabb regényt" - nem is tudom hol kezdjem. Beleolvastam egy-két könyvébe, de az első fejezetek után abbahagytam mindet. Amit olvastam, nem volt több, mint maga az adott játék majdnem szó szerinti leírása. Kb mintha egy átlagos játékos leülne a gép elé, elindítja az adott AC-t, és mellette jegyzeteli, mi zajlik a képernyőn. Az én szememben ez nem regény írás. Esetleg blogolás, de az is igaz, hogy színvonalasabb eszmecsere zajlik egy-két fórumon, mint amiket a könyvben előadott az általam olvasott fejezetekben.

Lehet, hogy jó író, de eddig semmi önállót nem olvastam tőle, igaz az AC sorozattal nem is hozta meg a kedvem más könyveihez.
GeryG
GeryG 2018.02.26. 21:36
Én mindegyik könyvet olvastam, és csak részben van igazad. Az első 1-2 kötet tényleg erősen kötődött a játékokhoz. Aztán szépen fokozatosan kezdett eltávolodni tőlük, az utolsók már lényegében teljesen más sztorit meséltek el mint a játékok. Pl. a Sindycate-ben ugye a testvárpár történetét játszhattuk végig, míg az erről készült könyv még akkor játszódik, amikor ők gyerekek és az apjukról és egy másik orvgyilkosról szólt. Vagy a Black Flagben a főhős előélete egy-két perces intróban le volt tudva, a könyvben viszont nagyjából az egyharmada csak az előzményekről szólt.

Szóval szerintem érdemes lehet adni neki még egy esélyt. Az első köteteknél még érződött, hogy ismerkedik az AC univerzummal, de amint belelendült, egyre jobb sztorikat írt. :)
Baracklekvár
Baracklekvár 2018.02.27. 00:17
Valami a hasonló a véleményem nekem is. Bár én a futószalagjátékokkal együtt a könyveket is meguntam valahol.. De ez kevéssé a könyvek hibája..
ivanova36
ivanova36 2018.02.27. 04:20
Az első kettőbe kezdtem bele csak, de nekem ez jött át, a többire azok után nem voltam nagyon kíváncsi. Az minden csak csak nem regényírás volt. Ajánlásodra lehet belekezdek a harmadikba, hátha, de nagyon nagy elvárásaim lesznek.
ajánlott olvasnivaló