Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Frostpunk

Frostpunk fejlesztői napló

A készítők a világ jelenlegi politikai helyzetét állítják párhuzamba a játék világával.

2018.03.01. 10:39 | GeryG | kategória: Játék

Bár az eredeti tervek szerint már tavaly meg kellett volna jelennie a 11 Bit Studios új játékának, a Frostpunk még mindig fejlesztés alatt áll. Szerencsére a stúdió lassan tényleg célegyenesbe fordul, de egyelőre még nem fedték fel a premierdátumot. Helyette kaptunk egy borítótervet és egy vadonatúj fejlesztői naplót.

Utóbbi igen kemény kérdéseket feszeget, a játék világát állítja párhuzamba a valódi életben zajló eseményekkel és politikai helyzettel. Mivel a Frostpunk egy túlélő elemekkel alaposan megfűszerezett birodalommenedzser-játék, így sokszor kell választanunk, hogy mi a fontosabb: a nép szeretete vagy a nép túlélése. Mert bizony a kettő nem feltétlenül jár együtt. Szorult helyzetben sokszor kemény döntéseket kell meghozni, amelyek nem építik majd a népszerűségünket, cserébe biztosítják a fagyos világban népünk túlélését.

„Mi tesz valakit jó vezetővé? Másként fogalmazva: mi tesz te téged hatékony vezetővé? Akár egy demokratikusan megválasztott ország vezére vagy, akár egy videojátékban parancsolsz a civilizáció túlélésért küzdő utolsó tagjainak a fagyott Földön, a szabályok ugyanazok. Megpróbálhatsz nemesen cselekedni, és hallgatni az emberekre függetlenül attól, hogy igazuk van vagy tévednek, vagy remélheted, hogy hidegvérű számításaid helyesnek bizonyulnak a túlélésért való küzdelem során. A szomszédfigyelő polgárőrség felállítása talán biztonságossá teszi a zűrös utcákat éjszaka… hacsak nem tartod szükségtelennek, és döntesz inkább úgy, hogy gumibotos őröket küldesz a lázadók leverésére. A figyelmes felügyelőtől a szigorú látnokig, aki a nagyobb ügy érdekét a tisztesség elé helyezi – a játékosnak ezt a döntést kell meghoznia.” – magyarázta Akesander Kauch, a játék egyik vezető fejlesztője.

A Frostpunk tehát idén már biztosan meg fog jelenni, és várhatóan ennek pontos dátumára sem kell már sokáig várnunk. A fejlesztés kizárólag PC-re folyik. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

előző
következő
Frostpunk fejlesztői napló
Frostpunk fejlesztői naplóFrostpunk fejlesztői naplóFrostpunk fejlesztői napló
Frostpunk
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Frostpunk

hozzászólások (2)

ivanova36
ivanova36 2018.03.01. 11:05
Épp a minap néztem róla gameplayt. Eléggé Snowpiercer hangulata van.
ivanova36
ivanova36 2018.03.01. 18:47
30€ lesz, legalábbis steamre ez van kiírva:
"We’ve already announced that we aim to set the price for Frostpunk to be on a “premium indie” level. What most of you assumed was €35-40... so you should be happy to hear that Frostpunk’s digital version will be available for $29,99/EUR 29,99 (or your regional equivalent)! We really want it to be as accessible as possible - so we hope you’re happy with this price! "
ajánlott olvasnivaló