25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Több grafikai beállítást kap a God of War PS4 Prón

Választhatunk majd, hogy a 4K-s felbontást szeretnénk vagy az extra grafikai részletességet.

Írta: GeryG

Április egyik legnagyobb durranása lehet – persze csak PlayStation 4-en – az új God of War. A Sony részéről nemrég a játék rendezője, Cory Barlog árult el néhány technikai részletet, amelyek a PlayStation 4 Pro változatot érintik.

Ahogy azt a PS4 Pro és az X1X megjelenése óta egyre több játék esetében láthatjuk, a God of War is több grafikai lehetőséget fog felkínálni az erősebb konzolon. Bár a pontos paraméterek egyelőre nem ismertek, az biztos, hogy legalább két grafikai beállítás közül választhatnak majd a játékosok. Az egyik a 4K-s felbontást fogja preferálni, míg a másik részletekben sokkal gazdagabb grafikát tár majd a szemünk elé. Azt viszont egyelőre nem tisztázták a készítők, hogy e két opció közül az utóbbi csak akkor lesz-e elérhető, ha sima FullHD-ben indítjuk el a játékot vagy 4K-s felbontás mellett is (ez esetben valószínűleg a 60 fps helyett 30-ra csökkenne a játék sebessége). Mivel ezt majd’ minden játék esetében másképp kezelik a fejlesztők, egyelőre csak találgatni lehet, hogy a God of Warnál mi lesz a helyzet.

A Sony egyébként az elmúlt napokban több fejlesztői videót is közzétett Kratos következő kalandjáról. Az első videón a harcrendszerről mesélnek nekünk, pontosabban Eric Jacobus, akivel Kratos mozgását rögzítették.

A második video Kratos fegyveréről, a Leviathan Axe-ról szól, amellyel minden játékos kialakíthatja a maga harcstílusát.

A harmadik bemutató már valamivel békésebb, ez ugyanis Kratos fiáról, Atreusról szól. A készítőknek úgy kellett őt megalkotnia, hogy egyszerre legyen segítség a harcban, de közben ne vonja el a figyelmet a főhősről.

A God of War a látottak alapján kétségtelenül a tavasz egyik legnagyobb megjelenése lehet. De ebből továbbra is csak a PlayStation 4 játékosok kaphatnak, mivel kizárólag erre a konzolra fog megjelenni április 20-án.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

God of War (2018)

Platform:

Fejlesztő: Sony Santa Monica

Kiadó: Sony Computer Entertainment Europe

Megjelenés:
2018. április 20. PS4
2022. január 14. PC

» Tovább a játék adatlapjára

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!