Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü

ASUS ROG Phone - mobilerőmű gamereknek

ASUS ROG Phone - mobilerőmű gamereknek

90 Hz-es kijelző 1 ms válaszidővel - a világon elsőként.

2018.06.05. 10:27 | Dino | kategória: Kütyü

Újabb gyártó gondolta úgy, hogy a gamereket mobiltelefonnal is meg kell szólítani: a Computexen az ASUS mutatta be mobilerőművét, a ROG Phone-t. A kütyün természetesen prominensen szerepel a ROG-logo a hátlapon, ráadásul szabályozható, RGB-s megvilágítással. A teljesítményről egy nyolcmagos, 2,96 GHz-es Qualcomm Snapdragon 845 gondoskodik, kiegészülve a Qualcomm Adreno 630 videovezérlővel. A 6 hüvelykes (kb. 15 cm képátlójú), 2160*1080 felbontású AMOLED kijelző 90 Hz-es frissítésre képes, 1 ms-os válaszidő mellett, HDR támogatással.

ASUS ROG Phone - mobilerőmű gamereknek

Memóriából 8 GB-ot pakoltak bele, háttértárból pedig választhatunk 128 és 512 GB közül. A 200 grammos készülékbe egy 4000 mAh-s akku került. A gyors wifiről egy 802.11ad szabványú modul gondoskodik. És hogy a hangzás is tökéletes legyen, előre sztereó hangszórópár tolja a hangot, 24-bites, 192 KhZ-es DAC modult építettek bele, fülesen pedig 7.1-es virtuális surround hangzásra (DTS Headphone X 7.1) képes.

ASUS ROG Phone - mobilerőmű gamereknek

A maximális teljesítményt a telefon oldalának összeszorításával aktiválhatjuk. Ekkor a megszorított helyen pirosan villan fel a kijelző, és a kékes árnyalatú designról kékesre változik a kezelőfelület, a hardver pedig felkészül a nagyobb teljesítményigényű játékok kiszolgálására (a memória ennek megfelelő elosztására és az adatforgalom priorizálásával). A megfelelő hűtésről vapor chamber technológiát alkalmazó megoldás gondoskodik, de ha ez nem lenne elég, még egy külső ventilátort is rárakhatunk a hátoldalra. Ez a ROG Phone oldalán lévő USB-portra csatlakozik. Igen, jól olvastátok, ezen a telefonon nem lent vagy fent, hanem oldalt helyezték el az USB-csatlakozást (mellette pedig egy extra port is helyet kapott a kiegészítők miatt). Ennek többek között az is az oka, hogy többféle dokkolót is beszerezhetünk hozzá, amelyekbe így oldalra fordítva rakhatjuk be a telefont, nem függőleges helyzetben.

ASUS ROG Phone - mobilerőmű gamereknek

A duálképernyős dokkolóval (TwinView Dock) a Nintendo DS-re hajazó kétkijelzős formájúvá alakíthatjuk a telefont, míg az asztali dokkolóval számítógépünk mellé helyezhetjük. De a kiegészítők köre itt még nem áll meg, akár gamepadet is rakhatunk a két oldalára, gombokkal és analóg karokkal. A Gamevice névre hallgató vezérlő egyben WiGig dokkolóként is működhet, és a segítségével kábel nélkül küldhetjük telefonunk képét egy megfelelő tévére.

ASUS ROG Phone - mobilerőmű gamereknek

Az ASUS ROG Phone árát egyelőre nem árulta el a gyártó, mindössze annyit tudni, hogy a harmadik negyedévben kezdik meg az árusítását, először Amerikában és Ázsiában. ■

ASUS ROG Phone - mobilerőmű gamereknek

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló