Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Szabadidő

Hétvégén ismét PlayIT Show

Hétvégén ismét PlayIT Show

Kétnapos rendezvénnyel várják az érdeklődőket a Hungexpo területén.

2018.11.13. 16:45 | szerző: Dino | kategória: Szabadidő

Itt az ősz, így eljött az ideje az újabb budapesti PlayIT Show rendezvénynek. A Hungexpo területét most hétvégén, november 17-18-án lepik majd el a gamerek és más érdeklődők, ahol a szokásos színes program vár a látogatókra. Lássunk párat ezek közül!

Már ma elkezdődött a PlayIT Ház "valóságshow", ahol ismert videósok versengenek egymással reggeltől estig. Az adást a YouTube-on lehet követni. A szeptember végén indult Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság első ligáit felvezető osztályozó kupák döntői is a PlayIT-en kapnak helyet. Lesz például League of Legends, Counter-Strike: Global Offensive és PlayerUnknown's Battlegrounds verseny, a CS:GO győztes csapata pedig az 50 ezer eurós összdíjazású ESL Bucharest versenyre jut tovább innen.

A cosplay mindig is szerves része volt a gamer rendezvényeknek, sok-sok beöltözött ember rohangál mindig a pavilonokban. A Cosplay Village-ben előadások, workshopok várják az érdeklődőket, és a CICAF 2019 selejtezője is a PlayIT során kerül megrendezésre. Ennek győztes párosa a kínai China Cosplay Super Show-ra kap meghívást.
Ezúttal két ismert színész, Devon Murray, a Harry Potter Seamus Finniganja, valamint Vladimir Furdik (az Éjkirály a Trónok harcából) teszi tiszteletét szombaton a rendezvényen.

A Nagyszínpadon bemutatók, versenyek, vetélkedők és kvízjátékok várhatóak, és itt kerül sor a PlayIT ház döntőseinek megmérkőzésére is. Szombat este pedig a Wellhello együttes lép színpadra, bulival zárva a napot.

A videojátékok mellé szépen beúsztak a PlayIT-ekre a hagyományos társasjátékok, és most is rengeteg ilyen játékot lehet majd kipróbálni a két nap során. Még megjelenés előtti prototípusokat is bemutatnak itt.
Aki a feszültséget szeretné levezetni, nem működő számítástechnikai eszközöket verhet szét egy erre elkerített részen - természetesen a megfelelő védőfelszerelésben. Ezzel az elektronikai hulladékok újrahasznosítására szeretnék felhívni a figyelmet.

A szervezők a szülőkre is gondoltak: a "Szülőmegőrzőben" nekik szóló előadások (cyberbullying, biztonságos internethasználat, a vidojátékok jótékony hatása, játékfüggőség stb.), stand up fellépő, valamint ingyen kávé és tea várják őket.

Jegyeket elővételben a weboldalon lehet még vásárolni, de természetesen a helyszínen is lehetőség lesz erre. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló