Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü

Csavard fel a tévédet! Jön az LG Signature OLED TV R

Csavard fel a tévédet! Jön az LG Signature OLED TV R

Használaton kívül nem kell egy nagy fekete téglalapot bámulnunk.

2019.01.08. 12:02 | szerző: Dino | kategória: Kütyü

Csavard fel a szőnyeget - énekelte évekkel ezelőtt Fenyő Miklós, ha viszont ma születne meg ez a sláger, akkor már akár a "Csavard fel a tévédet" címet is kaphatná. Az LG ugyanis a CES alkalmából mutatta be a SIGNATURE OLED TV R-t, amely pontosan ezt tudja: amikor nincs rá szükség a talapzatba tekerhető fel a képernyő.

A tervezőmérnökök ugyanis úgy vélték, hogy miközben a tévéképernyők egyre nagyobbak lettek, használaton kívül ez azt jelenti, hogy egy nagy fekete téglalap áll a lakásban, ami akár zavaró is lehet azoknak, akik a szobáik minden egyes sarkát alapos műgonddal tervezik meg. Nos, elsősorban őket célozza meg az új modell, amelyet háromféle módon is használhatunk. Egyrészt értelemszerűen lehet teljesen kihúzott, Full View állapotban a 65 hüvelykes (165 cm átlójú) képernyő, ilyenkor az egész felülete látható, és minden funkció elérhető. A kép- és hangminőség tökéletesítését mesterséges intelligencia segíti, Amazon Alexával vagy a HomeKit segítségével Sirin keresztül hanggal is vezérelhetjük, az Apple AirPlay 2-vel pedig iTunesról vagy Apple készülékünkről játszhatunk le zenéket és videókat.

Csavard fel a tévédet! Jön az LG Signature OLED TV R

A Line View esetében csak egy kis sáv látszik ki a képernyőből, amelyen megjeleníthetünk például órát vagy időjárási információkat, de telefonunkról fotókat is megoszthatunk rajta. Végül a Zero View módban teljesen eltűnik a kijelző, viszont zenehallgatáshoz még továbbra is használhatjuk a tévé 4.2 csatornás, 100 wattos Dolby Atmos hangsugárzó rendszerét.

Csavard fel a tévédet! Jön az LG Signature OLED TV R

Az LG Signature OLED TV R ára és megjelenési ideje egyelőre nem ismert, a gyártó a Las Vegas-i CES-en mutatja be jelenleg a látogatóknak az új modellt. ■

hozzászólások (4)

TBone142
TBone142 2019.01.08. 12:16
Bámuljunk inkább egy nagy szürke téglát! :D

Tetszik amúgy a koncepció, de kapásból ez ugrott be, ahogy megláttam a cikket. :)
GeryG
GeryG 2019.01.08. 12:23
Kitalálom Dino álláspontját a dologról: Használj projektort, akkor kikapcsolt állapotban csak a hófehér falat kell bámulnod... :D
Dino
Dino 2019.01.08. 13:05
Kollégám remekül ismer... :-D
(Kisfiam úgy is szokott hivatkozni a tévében látott dolgokra, hogy "ami a falon volt".)
gregmerch
gregmerch 2019.01.08. 13:52
Jó a TV (nekünk is az van alapból), de jó a projektor is! Szerencsére elfér a TV felett a falon a nappaliban egy 100-120"-os kép, így nálunk jelenleg mindkettő üzemel. De hogy a témához is szóljak, egy akármilyen beugró szintű OLED kijelző képe is iszonyat jól néz ki, és papír vékony a panel. Ez a tekercselés nem tudom, mennyire fog elterjedni. A 8K-val kapcsolatban is egyelőre szkeptikus vagyok, mert egyfelől még mindig piacon vannak FullHD-s megjelenítők (sőt, sima 720p-s HD Ready-k is), és a 4K sem érte még el a kapacitása teljes kiaknázását. Kevés rá a tartalom... Aztán majd meglátjuk... (Szvsz. úgyis afelé halad a világ, hogy egy kicsi kütymák áll majd az asztalon, vagy bárhol a hófehér lakásban, és az vetíti ki a képet, az adást, a játékot, sugározza a zenéket, tárolja a könyveket és mindent tartalmaz... :-/ )
ajánlott olvasnivaló