Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Az EA végleg kukázta a nyílt világú Star Wars projektjét

Az EA végleg kukázta a nyílt világú Star Wars projektjét

A kiadó továbbra sem tud érdemben mit kezdeni a népszerű franchise jogaival…

2019.01.16. 14:07 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Az EA évek óta birtokolja a Star Wars videojátékos jogait, ám ennek a rajongók örülnek a legkevésbé. Egyfelől alig készülnek új játékok a népszerű univerzumból, másfelől ezek minősége is hagy kívánnivalót maga után. Lehet ugyan, hogy a Star Wars Battlefront 2 jól néz ki, de ezen kívül nem sok erényt tudott felmutatni.

Sokak utolsó reménysége az eleinte a mára megszűnt Visceral Games stúdiójában fejlesztett, de hivatalosan soha be nem jelentett Star Wars kalandjáték volt. Ám ennek fejlesztéséről is leginkább akkor lehetett hallani, ha valami probléma merült fel. Kiszállt belőle az egyik vezető kreatív elme, Amy Hennig, majd Jade Raymond is lelépett. A Visceral Games is bezárta kapuit, így a fejlesztést az EA Vancouver vette át. De csak eddig.

Cikkajánló
Jade Raymond távozik az EA-től
Ezzel az egyébként is hányattatott sorsú Star Wars projekt is veszélybe kerülhet.
» Olvasd el!

Az EA ugyanis a hírek szerint leállította a nyílt világú Star Wars kalandjáték fejlesztését, a projektből végül nem lesz semmi. Arról nincs hír, hogy mi lesz a sorsa az eddig elkészített tartalmaknak, de az valószínű, hogy a projekt megszűntetése miatt nem kell senkinek sem távoznia a stúdiótól.

A kezdettől fogva hányattatott sorsú játék végül túl nagy falatnak bizonyult. Amy Hennig kezei közt egy történetközpontú akció-kalandjáték formálódott, majd az EA fejesei ezt próbálták meg átgyúrni egy nyílt világú, többször is végigjátszható játékká, amelyben bűnözőket és fejvadászokat alakíthattak volna a játékosok.

A hírek szerint az EA most egy sokkal kisebb kaliberű Star Wars játék fejlesztésébe fogott, amely leghamarabb is csak 2020 vége felé jelenhet meg. ■

hozzászólások (12)

Peace
Peace 2019.01.17. 08:12
Azonnal rendelném is elő a KOTOR 3-at, az tuti!!! <3
Germinator
Germinator 2019.01.17. 10:33
"Az új filmek - bár vannak értékelhető pillantok és karakterek - sajnos szarok."

Azért gondolom az lehetetlen, hogy mondjuk ez ne egy mindenki által elfogadott, egyértelmű vélemény legyen:D Nem tudom, miért ilyen kategorikusan egyértelmű ez, amit leírtál (főleg úgy, hogy ennek tényleg semmi köze ahhoz, hogy értelmes SW játékokat csinálnak-e vagy sem).
davkar9
davkar9 2019.01.17. 12:20
Azért gondolom az lehetetlen, hogy mondjuk ezt ne egy mindenki által elfogadott, egyértelmű véleményként kezeld.:-D

Nyugodtabb lenne a kis lelked, ha odaírtam volna minden mondatba, hogy 'szerintem'?
Peace
Peace 2019.01.17. 12:35
Erre harapnak, tessék vigyázni! :-D Egyértelmű, hogy ott van a "véleményem szerint."
Aruns
Aruns 2019.01.18. 18:35
Ne piszkáljátok egymást.
ajánlott olvasnivaló