Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játékhírek

Jade Raymond távozik az EA-től

Jade Raymond távozik az EA-től

Ezzel az egyébként is hányattatott sorsú Star Wars projekt is veszélybe kerülhet.

2018.10.24. 16:53 | GeryG | kategória: Játékhírek

Jade Raymond egyike napjaink leghíresebb arcainak videojátékos berkekben, hiszen pályafutása alatt a Ubisoft berkeiben olyan játékokon dolgozott, mint az Assassin’s Creed széria első fejezetei vagy a Tom Clancy’s Splinter Cell: Blacklist, esetleg a Watch_Dogs. A francia kiadótól 2014-ben távozott, majd a következő évben már arról lehetett olvasni, hogy csatlakozott az EA gárdájához.

Itt az EA Motive stúdió felépítése, beindítása és az első projektek koordinálása volt a feladata. A stúdió szorosan együttműködött az azóta bezárt Visceral Gamesszel is, ahol egy be nem jelentett Star Wars projekt formálódott lassacskán. A bezárás után a projekt más csapatokhoz került, ami többek közt Amy Hennig távozását is eredményezte.

A legfrissebb hírek szerint Jade Raymond most hasonló lépésre szánta el magát: ő is távozott az EA kötelékéből. Helyét a korábban a Maxis és a BioWare vezetőjeként is dolgozó Samantha Ryan veszi át az EA Motive élén.

Bár a kiadó hivatalos közleményében arról beszélnek, hogy Raymond távozása a jelenleg futó projekteket egyáltalán nem veszélyezteti, nagyon könnyen lehet, hogy a továbbra is az ismeretlenség homályába burkolózó Star Wars projektnek újabb szög került ezzel a koporsójába. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

hozzászólások (2)

subject17
subject17 2018.10.24. 17:15
Tudom, nem ez a cikk fontos része... De egyszerűen még mindig képtelen vagyok felfogni, hogy valaki birtokában van a SW brand, és nem tud mit kezdeni vele.

Egy nagyot bukott MMO, egy kurta tartalommal bíró Battlefront, egy befejezetlen nulla kontent bughalmaz Battlefront 2, és ezek a nyűglődések. Ennyit tudott letenni az EA az asztalra. :D

(Mobiljátékokat nem követem, de vicc amúgy, hogy abba fektetik az energiát.)
Gest
Gest 2018.10.24. 18:12
Még ha "csak" játékok terén lenne probléma az SW körül, de amiket filmek formájában kapunk, azok is mind kritikán aluliak.

Ezeket már rég nem lehet csak a profitéhségre fogni, itt már magas szinten űzik a beleszarok meg nem érdekel bizniszt is. Ez még párosul azzal a szégyennel, hogy olyanok gyártják ezeket a játékokat, filmeket, akik még az SW univerzumot sem ismerik, olyan logikai illetve SW világbeli bukfencek vannak képernyőre rakva, hogy egy testneveléstanár is elismerően csettintene.
ajánlott olvasnivaló