Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Konzol - Sony

Újabb részletek derültek ki a következő PlayStationről

Újabb részletek derültek ki a következő PlayStationről

Ráadásul első kézből, Mark Cernytől hangzottak el az infók.

2019.04.16. 21:37 | szerző: Dino | kategória: Konzol - Sony

A Wired magazin olyan szerencsés helyzetbe került, hogy elbeszélgethettek Mark Cernyvel, a PlayStation 4 vezető tervezőjével - aki történetesen jelenleg a Sony következő konzolján dolgozik. Így természetesen a beszélgetés elsődleges témája a PlayStation 5 volt, igaz, bejelentés híján egyelőre még nem így hivatkozott rá Cerny, és nem is biztos, hogy ez lesz a neve az új masinának, de talán ez tűnik a leglogikusabbnak az eddigi elnevezések után. Lássuk, milyen fontosabb infók derültek ki az interjú során!

A masina lelkét egy AMD processzor fogja jelenteni, a Ryzen sorozat harmadik generációjának egy nyolcmagos változata, 7 nm-es Zen 2 mikroarchitektúrával. Ehhez a Radeon Navi GPU-családból párosul egy videovezérlő, amely raytracinget is támogat, mint az NVIDIA RTX szériája. Cerny külön kiemelte, hogy jelentős fejlődés várható audio fronton, a 3D-s hangzásra koncentrálnak erősen, amely a tévék sztereó hangszóróin is érzékelhető lesz, de a legoptimálisabb élményt fejhallgatóval lehet elérni. Megjelenítés terén pedig a 8K-s képernyőket is támogatni fogja a gép.

A játékoknál sokszor szűk keresztmetszetet jelent a merevlemez, a hosszú töltési idők ugyanis leginkább ennek köszönhetőek. Ezen SSD használatával terveznek gyorsítani. A cikkben említik, hogy a beszélgetés közben a Spider-Man játékkal demonstrálta a változást Cerny: míg egy PS4 Prón 15 másodpercet kellett várni egy gyorsutazás során, az új gép (amelyet egy ezüst színű doboz rejtett a Sony főhadiszállásán) esetén ez kevesebb, mint 1 másodpercet vett igénybe. Az ígéretek szerint a PC-khez elérhető jelenlegi SSD-meghajtóknál is gyorsabb eszköz kerül majd az új PlayStationbe.

A hírek szerint nem válnak meg még az optikai meghajtótól a Sony következőgenerációs masinájában, azaz nem kényszerítik rá a játékosokat a hatalmas letöltésekre. Mivel a gép architektúrája a PS4-éhez hasonló, így visszafele kompatibilis lesz, azaz a PlayStation 4-es játékok is futni fognak rajta.

Nagyjából ezek derültek ki a Mark Cernyvel folytatott beszélgetésből. Illetve még az, hogy idén ne számítsunk az új konzol megjelenésére. Az pedig, hogy mikor történik meg végre a nagy bejelentés, egyelőre titok. Az az egy biztos, hogy nem az E3-on, mert a Sony idén nem tart sajtókonferenciát a Los Angeles-i rendezvény során. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló